Coronavirus la Tarom. Un pilot a fost testat pozitiv, alți 9 sunt în izolare

Ultima actualizare:

    Pilotul Tarom depistat cu coronavirus a intrat în contact și cu alți colegiFoto: realitatea.net
Pilotul Tarom depistat cu coronavirus a intrat în contact și cu alți colegiFoto: realitatea.net

Un pilot al Tarom este infectat cu coronavirus, după ce a fost într-o vacanță de trei zile la schi, în Austria. Bărbatul a apucat să intre în contact, inițial, cu nouă colegi, care se află în autoizolare, dar el ar mai fi participat și la o ședință cu 16 persoane.

Compania Tarom se confruntă cu o situație dificilă. Un pilot ATR a fost declarat pozitiv cu coronavirus, iar alți nouă se află deja în izolare, după ce bărbatul a interacționat cu ei, imediat ce s-a întors la serviciu.

Acesta a fost în vacanță la schi, în Austria.

Pilotul Tarom nu are simptome de coronavirus

Potrivit ministrului Transporturilor, Lucian Bode, bolnavul nu are simptome specifice bolii. Tocmai de aceea nici nu și-a făcut griji și chiar ar fi participat la o ședință cu 16 persoane.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la prima anchetă internă persoana a avut contact cu nouă piloți. O parte dintre aceștia au mai avut contact cu 22 de colegii și cu 19 membri de familie.

Astfel că oficialii companiei aeriene au recomandat tuturor persoanelor care au intrat în contact cu pilotul să intre în autoizolare la domiciliu.

Flota ATR Tarom, activitate normală 

”Trebuie menționat că activitatea celorlalte departamente din cadrul Tarom se desfășoară normal. Piloții Airbus și Boeing împreună cu personalul navigant își desfășoară activitatea normal, cu respectarea măsurilor de combatere și răspândire a noului coronavirus. De asemenea, flota ATR își desfășoară activitatea normal, cu excepția contacților direcți ai pilotului. Activitatea Aeroportului Otopeni și a celor care se ocupă de dirijarea traficului aerian nu este afectată de această situație”, precizează autoritățile.

Până astăzi, 18 martie, în România, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19

În carantină instituționalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul, în timp ce alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net