Coronavirus România. 168 de persoane infectate cu COVID-19

Ultima actualizare:

    158 de persoane din România sunt infectate cu noul virus
158 de persoane din România sunt infectate cu noul virus

Grupul de Comunicare Strategică a emis un nou comunicat luni, 16 martie, prin care a informat că numărul total de cazuri de coronavirus de pe teritoriul României a ajuns la 168 de persoane, dintre care 9 au fost deja vindecate.

UPDATE ora 18:00 Până astăzi, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 168 de cetățeni care au contactat virusul, 9 sunt declarați vindecați și au fost externați.

De la ultima informare, au fost confirmate 10 cazuri noi, după cum urmează: 4 în București, 2 în Ilfov și câte unul în Constanța, Teleorman, Neamț și Mureș.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 10 persoane au vârsta cuprinsă între 21 de ani și 63 de ani.

Ora 10.00, 16 martie Numărul de îmbolnăviri cu coronavirus a ajuns la 158, potrivit unui comunicat emis de către Grupul de comunicare strategică. Au fost înregistrate alte 19 cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 4 cazuri în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, două în Timişoara şi câte un caz în Bucureşti, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomiţa, Hunedoara, Galaţi şi Suceava.

Persoanele infectate au o stare generală de sănătate bună 

Persoanele depistate pozitiv au vârsta cuprinsă între 19 şi 54 de ani, iar momentan se află în carantină sau în autoizolare, având o stare generală de sănătate bună. Cele mai multe dinntre noile cazuri au rezultat în urma călătoriilor persoanelor în Italia, însă două dintre ele au călători în Austria şi Germania. 

Pe teritoriul României, 3008 de oameni se află în carantină instituţionalizatăşi urmează să se efectueze verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID+19. Alte 15.546 de persoane se află în izolare la domiciliu sau monitorizare nedicală. 

Până la această oră, au fost deschise 36 de dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiubnii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută în Codul Penal şi pedepsită prin lege. 

Luni, 16 martie, a fost instaurată starea de urgenţă

Potrivit Ordonanţei de urgență nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării, starea de urgență poate fi decretat  în cazul în care există amenințări la adresa siguranței naționale sau a democrației constituționale, ceea ce face necesare apărarea instituțiilor statului de drept și menținerea sau restabilirea stării de legalitate sau este vorba despre iminența producerii ori producerea unor dezastre, ceea ce face necesare prevenirea, limitarea și înlăturarea efectelor acestora.

În cazul de față, vorbim despre o stare de urgență epidemică. Starea de urgență se instituie pe o perioadă de cel mult 30 de zile.

image
image
image
image
image
image
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net