Coronavirus România: 59 de bolnavi! Un bărbat de 53 de ani și alte 6 persoane din Hunedoara

Ultima actualizare:

    Coronavirusul îi sperie pe oameniFoto: AFP
Coronavirusul îi sperie pe oameniFoto: AFP

Noi cazuri de infectare cu COVID-19, joi (12 martie), în Bucureşti, la Arad, Neamţ, Mureş, Cluj Napoca şi în Hunedoara. Până acum, în România există 59 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

UPDATE - 59 de cazuri confirmate în România de infectare cu Covid-19. Persoanele infectate sunt un bărbat de 53 de ani din Covasna şi încă şase din Hunedoara.

Cele 6 persoane au intrat în contact cu femeia din Hunedoara, de 26 de ani, care nu a respectat izolarea la domiciliu, întocmindu-i-se dosar penal.Caz 54: Femeie, 58 ani, pacientCaz 55: Femeie, 74 ani, pacientCaz 56: Femeie, 52 ani, pacientCaz 57: Femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medicalCaz 58: Femeie, 53 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medicalCaz 59: Femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical

UPDATE: S-a ajuns în prezent la 52 de cazuri de coronavirus.  Cazul cu număru 51 este un bărbat  de 21 ani, din jud. Mureș, șofer de TIR. Acesta a călătorit în Italia în perioada 4-6 martie. In cursul zilei de 10 martie 2020 a apelat 112 acuzând simptome care se încadrau in definiția de caz. Este internat la secția de boli infecțioase a Spitalului județean din Tg. Mureș. Va fi transferat la Cluj-Napoca.

Cazul 52 este o femeie de 33 ani, care lucrează în Trentino, Italia. S-a intors pe 10.03.2020, in ziua urmatoare, pe 11.03.2020 se internează cu durere în gât la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

UPDATE: Grupul de Comunicare Strategică anunță un nou caz de coronavirus. Este vorba de o femeie, din Neamț, recent întoarsă din Italia. Bilanuțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus ajunge la 50.

UPDATE: Al 49 - lea caz de coronavirus a fost diagnosticat joi în România, o femeie de 45 de ani, venită din Italia, aflată în carantină în Arad.

UPDATE: Datele INSP indică existenţa a 49 de cazuri de coronavirus, 21 fiind în Capitală, în timp ce Grupul de Comunicare strategică a confirmat până la această oră 48 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Ultimele două cazuri confirmate sunt to din București. Pacienții sunt o  femeie, de 20 de ani, şi un bărbat, ambii din din Capitală, contacţi indirecţi ai pacientului de la Spitalul Gerota. Cei doi ei sunt contacți indirecți ai pacientului 17, care a fost internat pe 5 martie la Spitalul Dimitrie Gerota, fiind depistat pozitiv în timp ce se afla acolo. Fostul ofițer în rezervă de la MAI și angajat al ADP sector 4 nu a spus în primă fază că a fost în Israel. Pe numele bărbatului de 60 de ani a fost deschis miercuri (11 martie) un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit datelor INSP, în Bucureşti sunt în prezent 21 de cazuri. Alte 1.450 de persoane sunt în carantină, iar 12.917 sunt izolate  la domiciliu. Miercuri (12 martie), au fost confirmate cu coronavirus 18 persoane, cele mai mare bilanţ înregistrat într-o singură zi de la apariţia cazurilor de îmbolnăvire în România, relatează news.ro.

Bărbatul confirmat cu coronavirus în judeţul Neamţ nu ştie de unde a contractat COVID-19

Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a declarat că bărbatul de 52 de ani, diagnosticat miercuri cu coronavirus a fost plecat în Piatra Neamţ la începutul lunii martie. El a fost acolo însoţit de fiica sa, care locuieşte în judeţul Ilfov. Bărbatul este asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa şi a spus că nu ştie de unde ar fi putut contracta coronavirusul pentru că nu a fost plecat din ţară şi nu ar fi intrat în contact cu persoane care să provină din zonele de carantină.

“Am aflat că pe 29 februarie şi pe 1 martie a fost plecat din judeţ în municipiul Piatra Neamţ. În sensul acesta am luat legătura cu prefectul judeţului Neamţ şi l-am informat cu posibilul contact cu persoane din judeţul Neamţ. A fost însoţit de către fata pacientului, care locuieşte în Ilfov. În acest sens am luat legătura cu prefectul judeţului Ilfov pentru a se informa despre această situaţie. În data de 2 martie pacientul de 52 de ani a fost în concediu de odihnă, pe data de 3 şi pe data de 4 martie a fost la locul de muncă, pe data de 5 martie a plecat de la locul de muncă în cursul dimineţii, în zilele de 6, 7 şi 8 martie a stat acasă”, a declarat prefectul judeţului Constanţa. El a mai spus că pe data de 9 martie, bărbatul a mers la Spitalul de Boli Infecţioase, unde i s-a recomandat să facă o radiografie, iar pe data de 10 martie s-a dus să facă radiografia pulmonară la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa.“Pe data de 11 martie s-a prezentat din nou la Spitalul de Boli Infecţioase unde i s-a recomandat să facă un CT şi în acelaşi timp i-a fost recoltată şi proba pentru COVID-19. Din acel moment s-a deplasat din nou la UPU pentru a realiza CT-ul care i-a fost recomandat, s-a întors la Spitalul de Boli Infecţioase şi a fost internat din acel moment. Astăzi a venit rezultatul testului şi este pozitiv. DSP face ancheta epidemiologică, iar conducerea Spitalului Judeţean Constanţa ia toate măsurile necesare pentru a combate şi pentru a stăpâni răspândirea acestui virus”, a declarat prefectul judeţului Constanţa.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net