Trei persoane care lucrează la Guvernul României, suspectate de infectare cu noul coronavirus, au ieșit negativ la teste. Este vorba despre doi angajați la Secretariatul General și o persoană de la catering. Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat, luni, că în acest moment se desfășoară o anchetă epidemiologică la Guvern.


Orban a precizat, în conferința de presă de luni seara, 9 martier, că cele trei persoane suspectate că ar fi infectate cu coronavirus au ieșit negativ la teste.

Acesta anunțase anterior că ancheta epidemiologică în desfășurare în acest moment are legătură cu femeia de 42 de ani din Bucureşti, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie. Astfel, sunt desfăşurate verificări cu privire la posibilii contacţi ai persoanei din rândul personalului care desfăşoară activităţi în clădirea Guvernului României.

„Ca să fie ştirea completă, nu a fost Guvernul, a fost în aparatul de lucru al Guvernului. Sunt câteva persoane, dintre care o persoană e persoană de servire, adică nu este angajat efectiv, lucrează la compania care asigură cateringul, şi mai sunt una-două persoane care sunt angajaţi la Secretariatul General al Guvernului. Toți cei care au intrat în contact cu femeia de 42 de ani infectată cu coronavirus sunt acasă şi, cel mai probabil, li s-au făcut şi testele pentru a vedea dacă au sau nu infecţia”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și:

Coronavirus România: Măsuri speciale pentru prevenirea răspândirii: spectacole şi meciuri interzise, şcoli închise şi limitarea călătoriilor

Coronavirus România. Gabriela Firea vrea școlile și grădinițele închise

 
 
Loading...