Coronavirus România. Criză de sânge, în plină pandemie

Ultima actualizare:

    Donatorii sunt chemaţi să-şi arate solidaritatea şi sunt asiguraţi că s-au adoptat măsuri de prevenire în contextul Covid-19Foto: adevarul.ro
Donatorii sunt chemaţi să-şi arate solidaritatea şi sunt asiguraţi că s-au adoptat măsuri de prevenire în contextul Covid-19Foto: adevarul.ro

Restricţiile de mişcare impuse, dar şi teama de a nu contracta coronavirusul, au redus numărul celor care se adresează centrelor de donare de sânge. Medicii fac apel, acum, la donator: “Să nu ne uitaţi! Spitalele au nevoie de sânge.”

În plină criză provocată de noul coronavirus, reprezentanţii Centrului Judeţean de Transfuzii Sanguine Olt atrag atenţia că vom avea o criză de sânge. Donatorii vin în număr din ce în ce mai mic, în vreme ce stocurile de sânge şi produse din sânge se epuizează, scrie adevarul.ro.

Donatorii sunt chemaţi să-şi arate solidaritatea şi sunt asiguraţi că s-au adoptat măsuri de prevenire în contextul Covid-19.

“Dragi donatori din judeţul Olt! În numele pacientilor, vă rugăm să veniţi să donaţi, aşa cum procedati dintotdeauna! În continuare avem nevoie de dumneavoastră! Ştim că restricţiile impuse din cauza pandemiei vă spun că nu trebuie să iesiti din casă decat atunci când este strict nevoie, dar ,din păcate, criza de sânge şi produse de sânge poate fi asimilată cu această nevoie! Vă rugăm să veniţi să donaţi la Centrul de Transfuzie Sanguină din Slatina str.Ecaterina Teodoroiu nr 28, de luni până vineri, Începand cu ora 8! Procedurile de admitere şi de donare sunt aceleaşi“, spun în apelul lor reprezentanţii centrului.

Centrul de Transfuzie Sanguină din Slatina aştaptă donatorii de sânge

La centru din Slatina, judeţul Olt, se vor asigura măşti de protecţie, dezinfectant pentru mâini, totodată dându-se asigurări că paturile de donare sunt dezinfectate după fiecare donator.

“Este dorinţa cadrelor medicale din unitatea noastră să nu ne uitatţ, pentru a putea răspunde solicitărilor colegilor din spitale care au grijă de bolnavi! Pentru aceia care nu au donat sânge niciodată, vă aşteptam şi vă mulţumim!“, este apelul reprezentanţilor centrului din Olt. În judeţul Olt au fost confirmate trei cazuri pozitive la Covid-19, toate tratate în spital, doi bărbaţi fiind trataţi în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova şi o tânără, gravidă la momentul depistării, într-un spital din Bucureşti, bărbaţii venind din Italia, iar tânăra, din Anglia.

În judeţul Olt sunt aproape 1.400 persoane aflate în carantină şi izolare la domiciliu.

Citeşte şi:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 794 de persoane infectate, 12 decese, 79 de cazuri vindecate

Coronavirus România. Situaţie critică în Suceava: şi Gheorghe Flutur este pozitiv

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net