Coronavirus în România. Dacă vii din aceste zone intri direct în carantină sau izolare la domiciliu

Ultima actualizare:
Persoanele care vin din zone cu de risc maxim sunt plasate in carantină imediat ce au ajuns pe aeroport
Persoanele care vin din zone cu de risc maxim sunt plasate in carantină imediat ce au ajuns pe aeroport

Coronavirus în România. Persoanele care vin în România din regiunea italiană Emilia-Romagna, din Coreea de Sud și Iran vor fi plasate în izolare la domiciliu pentru 14 zile. De asemenea, autoritățile române au extins și lista zonelor din care dacă vii intri direct în carantină. Iată ce trebuie să știm!

În urma ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, desfășurată luni la sediul Ministerului Afacerilor Interne, s-a luat decizia ca regiunea Emilia-Romagna, din Italia, Coreea de Sud și Iran să fie introduse în lista zonelor pentru care se instituie măsura auto-izolării la domiciliu. Cu alte cuvinte, dacă revii în țară din aceste zone, vei sta izolat acasă timp de 14 zile. Dacă în decursul acestor două săptămâni, nu prezinți nici un simptom al bolii, măsura se ridică. Însă, în cazul în care faci febră, tușești, ai dificultăți în respirație și o stare general proastă vei fi plasat în carantină, sub supraveghere medicală. Pentru conformarea  timp în care ți se vor face analize pentru depistarea coronavirusului și confiormarea faptului că ești infectat.  

Coronavirus în România. Izolarea la domiciliu înseamnă să stai 14 zile în casă

Astfel, cetățenii care sosesc din alte provincii sau orașe din China continentală, alte localități din regiunea Lombardia și regiunea Veneto sau din regiunea Emilia-Romagna din Italia, precum și din alte zone și localități din Coreea de Sud și din Iran decât cele menționate pentru instituirea măsurii de carantină instituționalizată, intră în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat după revenirea în România.

În data de 3 martie, până în ora 10.00, numărul celor plasați în carantină scăzuse de la 52 la 42
În data de 3 martie, până în ora 10.00, numărul celor plasați în carantină scăzuse de la 52 la 42

Cine intră în carantină

Cetățenii care vin în România și intră în carantină instituționalizată, timp de 14 zile, imediat după revenirea în țară sunt cei care au călătorit în următoarele zone: China continentală (Provincia Hubei, inclusiv orașul Wuhan, orașele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo,Taizhou din Provincia Zhejiang), regiunea Lombardia (orașele Codogno, Castiglione d'Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano) și regiunea Veneto (localitatea Vo Euganeo) din Italia, respectiv Coreea de Sud (regiunea Cheongdo, orașul Daegu), în România.Zonele în funcție de care se instituie auto-izolarea la domiciliu sau carantina instituționalizată pot fi consultate aici.

A fost confirmat al patrulea caz de coronavirus în România

Un al patrulea caz de îmbolnăvire cu coronavirus a fost confirmat la Timișoara, marti, 3 martie. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani care a intrat în contact cu femeia întoarsă din localitatea italiană Bergamo. Cei doi au călătorit cu același avion. Pacientul se afla în perioada de izolare la domiciliu. În prezent, el este internat la spitalul Victor Babeș. 

Femeia întoasă din Bergamo, în stare stabilă. Încă are virusul în organism

Starea de sănătate a celor doi pacienți depistați pozitiv pe teritoriul României și care au rămas internați este în continuare stabilă. Pacienta internată la Timișoara a fost supusă unui nou test în cursul acestei zile, iar rezultatul, din păcate, a fost pozitiv. Astfel, femeia va rămâne sub monitorizare medicală, internată în spital, fără a intra în contact cu alți pacienți, iar teste similare vor fi refăcute periodic pentru a verifica evoluția stării sale de sănătate. 


    În data de 3 martie, până în ora 10.00, numărul celor plasați în carantină scăzuse de la 52 la 42
În data de 3 martie, până în ora 10.00, numărul celor plasați în carantină scăzuse de la 52 la 42

Coronavirus, bilanț 3 martie 2020

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional. În acest moment, 42 de persoane se află în carantină, iar 9431 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a întocmit și un dosar penal unei persoane aflată în izolare la domiciliu care nu a respectat normele de izolare.

Citește și:

Coronavirus România. Virusul ucigaş din Oltenia, până-n Maramureş

Gwyneth Paltrow, băgată în sperieţi de coronavirus

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net