Coronavirus România. În Focşani, elevii care ies din casă vor fi legitimaţi?

Ultima actualizare:

    La Focşani, s-a pus problema controalelor de către Poliţie şi jandarmi privind legitimarea elevilor pe străzi şi mai ales în baruri, cafeneleFoto: adevarul.ro
La Focşani, s-a pus problema controalelor de către Poliţie şi jandarmi privind legitimarea elevilor pe străzi şi mai ales în baruri, cafeneleFoto: adevarul.ro

Inspectoratul Şcolar Vrancea a transmis profesorilor să recomande elevilor să iasă cât mai puţin din casă. S-a pus problema controalelor de către Poliţie şi jandarmi privind legitimarea acestora pe străzi şi mai ales în baruri, cafenele.

Inspectoratul Şcolar Vrancea a găzduit marţi seară o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, în cadrul căreia s-au luat o serie de măsuri privind prevenirea răspândirii infecţiei cu COVID-10, scrie adevarul.ro.

Măsura a fost discutată marţi seară, 17 martie, cu şefii Inspectoratului Şcolar Vrancea, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.

Asta cu atât mai mult cu cât în această perioadă şcolile sunt închise cel puţin până pe 15 aprilie, iar tentaţia elevilor de a ieşi din case pentru a se întâlni cu pritenii şi colegii este foarte mare.

De aceea una dintre măsurile discutate s-a referit la determinarea elevilor de a sta în case cât mai mult timp, având în vedere instituirea stării de urgenţă la nivel naţional.

Coronavirus România. Măsuri ale Inspectoratului Şcolar Vrancea

Şefii Inspectoratului Şcolar au menţionat că Poliţia va patrula pe străzi şi îi va legitima pe elevi dacă îi vor întâlni, scrie adevarul.ro. De aceea, recomandarea către profesori a fost să ţină legătura cât mai des cu elevii.

”În cadrul şedinţei CJSU s-a ridicat problema că elevii circulă pe străzi, în grupuri. Ca atare, facem apel la dumneavoastră să informaţi cadrele didactice care la rândul lor să recomande elevilor să stea mai mult la domiciliu. Totodată, s-a pus problema controalelor de către poliţie şi jandarmi privind legitimarea acestora pe străzi şi mai ales în baruri, cafenele etc. Toate acestea le recomandăm şi le reamintim pentru că traversăm etapa stării de urgenţă instaurată la nivel naţional”, a spus Dorin Cristea, inspectorul general şcolar al IŞJ Vrancea. Tot în urma discuţiilor din şedinţă, s-au făcut şi alte recomandări elevilor şi profesorilor, cum ar fi limitarea folosirii bancnotelor şi a monedelor; respectarea unor reguli stricte de igienă.”

Citeşte şi:

INTERVIU Gravide în vreme de coronavirus. Laura Cosoi, izolată la socri, Tily Niculae, pofte cu parizer și untură

Care grupe de sânge sunt mai predispuse la infecţia cu noul coronavirus. Concluziile experților din China

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net