Coronavirus România. Informații oficiale 5 martie. A crescut numărul bolnavilor și cel al persoanelor aflate în carantină

Ultima actualizare:

    Așa arată ultimul bilanț privind situația îmbolnăvirilor cu Covid-19 în RomâniaMinisterul de Interne
Așa arată ultimul bilanț privind situația îmbolnăvirilor cu Covid-19 în RomâniaMinisterul de Interne

Coronavirus România. Date oficiale 5 martie 2020. Avem deja 6 cazuri de infecții cu Covid-19. Numărul persoanelor aflate în carantină a crescut. La fel și cel al celor aflate în izolare la domiciliu și monitorizare medicală. Românii au început să ceară informații despre virusul ucigaș la numărul special Tel Verde. Iată bilanțul de azi!

În România, autoritățile fac, zilnic, publice informații despre situația îmbolnăvirilor cu virusul mortal din China prin intermediul unui grup de comunicare strategică organizat în acest sens. În acest fel românii sunt informați corect și la timp evitându-se, astfel, panica adusă de informarea din surse neverificate. 

Potrivit informării transmise, ”astăzi, 5 martie, la nivel național sunt în carantină instituționalizată 38 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 11.311 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală”.  

Șase români, infectați cu coronavirus

Autoritățile au mai precizat că, până acum, pe teritoriul României au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19. Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat.

Ceilalți 5 pacienți sunt internați la Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, starea acestora de sănătatea fiind în acest moment bună.

    1. Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România pe 26 februarie. Este vorba de un tânăr de 25 de ani din Gorj, care intrase în contact cu un italian bolnav și care a fost declarat vindecat pe 29 februarie.

    2 - 3 Pe 28 februarie, au fost confirmate alte două cazuri de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre o femeie de 38 de ani din Timișoara și un bărbat de 45 de ani din Maramureș. Ambii au călătorit recent în Italia.

    4. Al patrulea caz de infecție cu coronavirus din România a fost confirmat pe 3 martie la Timișoara. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, care a călătorit în același avion cu femeia din Timișoara diagnosticată pe 28 februarie.

    5. Pe 4 martie, a fost confirmat al cincilea caz de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani diagnosticat pe 3 martie cu infecție cu coronavirus.

    6. Un al șaselea caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România, pe 4 martie. Un bărbat de 71 de ani din Suceava, care s-a întors din Lombardia, Italia, în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

Cum poți afla informații despre coronavirus

În cursul zilei de ieri, 4 martie, au fost înregistrate 69 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1011 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Cetățenii sunt sfătuiți să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Anchete epidemiologice în zonele afectate de coronavirus

Anchetele epidemiologice la Suceava și Timișoara continuă pentru a identifica toate persoanele cu care pacienții depistați pozitiv ieri au intrat în contact. Autoritășile fac apel la rudele persoanelor depistate pozitiv să respecte regulile de carantină și izolare și să nu încerce să viziteze pacienții internați, pentru că aceștia stau în izolare completă până când sunt declarați vindecați.

Românii infectați din Japonia s-au vindecat

Cei doi cetățeni români infectați cu virusul COVID – 19 și internați într-un spital din Japonia au fost declarați vindecați și vor fi externați. Cetățenii români se vor întoarce în țară.

Covid în lume. În Italia au murit 80 de persoane

La nivel european și global, situația îmbolnăvirilor cu coronavirus stă astfel: până la până la data de 4 martie 2020, au fost raportate 3.351 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

 În Italia au fost raportate peste 2.500 de cazuri de îmbolnăviri, 80 de decese și 276 de vindecări. În Franța sunt 212 persoane infectate. Patru dintre acestea au decedat, iar 12 s-au vindecat.

Și Germania a fost afectată de coronavirus. Aproape 200 de persoane au fost contaminate cu Covid-19. Nu sunt morți, iar 16 persoane deja s-au vindecat.

Spania are 151 de cazuri de infecție cu coronavirus. Doi pacineți s-au vindecat deja.

Regatul Unit  are 51 de persoane infectate cu virusul mortal din China, iar 8 deja au fost declarate vindecate.

România se numără printre statele cel mai puțin afectate de acest virus.

La nivel global s-au înregistrat peste 93.000 de cazuri de infectări. Sunt deja peste 3.200 de persoane decedate, însă sunt și 51.000 de oameni care au reușit să învingă Covid-19.

De asemenea, în ceea ce privește România, unde numărul infectărilor dar și al persoanelor aflate în carantină au crescut, autoritățile au declarat că sunt pregătite să facă față unor scenarii conform cărora numărul cazurilor de infectare ar putea ajunge la 2.000 de persoane.

Citește și:

Coronavirusul bagă zâzanie între şefii Bisericii

Nu te-ai fi gândit! Coronavirusul ar putea fi vindecat cu un medicament pentru artrită

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net