Coronavirus România. O mamă și bebelușul ei, suspecți de coronavirus la Alba Iulia. Un alt caz, la Timișoara

Ultima actualizare:

    În România nu mai există măști de protecție
În România nu mai există măști de protecție

Coronavirus România. O femeie de 30 de ani și bebelușul ei de doar 6 luni, recent întorși din Italia, din zona Veneto, prezintă semnele îmbolnăvirii cu COVID-19, transmite digi24.ro. Se pare că mama, care este de cetățenie italiană, s-a prezentat la spital cu febră mare. În același timp, în Timișoara, un bărbat este deja internat într-un salon izolat, în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş". El prezintă simptome de gripă și, potrivit analizelor, nu ar fi vorba despre gripa sezonieră.

Un bebeluș de 6 luni și mama sa sunt suspecți de coronavirus și sunt izolați la spitalul din Alba Iulia. Femeia a venit în România de două săptămâni și s-a prezentat singură la spital cu febră severă. Se pare că tânăra, în vârstă de 30 de ani, a venit din zona Veneto, una dintre cele mai afectate zone din Peninsulă. Directorul medical al spitalului din Alba Iulia, Dan Crainic, a declarat pentru Alba24 că femeia s-a prezentat la spital febră 39 de grade. Pacienta este internată împreună cu copilul la secția de Boli Infecțioase. Aici există o zonă de izolare unde cei doi sunt tratați și monitorizați non stop de către medici. Femeii i-au fost recoltate mostre de sânge care au fost trimise spre analiză la Institutul Matei Balș și la Timișoara. dan Crainic a mai precizat că se respectă procedura standard iobligatorie deși încă nu a fost confirmată prezența coronavirusului în acest caz.

Un alt pacient suspect, internat la Timișoara                           

O altă suspiciune de infestare cu coronavirus este înregistrează în Timișoara. Aici este vorba despre un bărbat care s-a întors recent din Italia. El e internat în spital după ce a acuzat stări de rău. La fel ca și mama din Alba Iulia, bărbatul a cerut ajutor medical și a fost transportat cu un echipaj special la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara.

Pacientul a fost preluat rapid de echipele de intervenţie de pe strada Apateu din Timişoara, şi a fost transportat în condiţii de maximă siguranţă la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", potrivit news.ro. Aici a fost internat direct în salonul izolat, special amenajat în vecinătatea Secţiei de Terapie Intensivă.

Coronavirus România. Bărbatul din Timișoara nu are gripă sezonieră

Mostre le de sânge prelevate vor ajunge în Bucureşti la Institutul Matei Balş unde se va stabili cu precizie dacă este vorba sau nu de coronavirus ori este doar o alarmă falsă. Familiei bărbatului i s-a recomandat să rămână în casă până când se va stabili cu exactitate de ce anume suferă, iar daca vreunul dintre membri se simte rău, echipa de intervenţie îl va prelua şi îl va transporta tot la Spitalul de Boli Infecţioase.Medicii au făcut şi primele teste bărbatului internat, cele pentru gripă sezonieră, acestea ieşind negative.El s-a întors duminică din Italia unde a stat o lună, în zona de nord a ţării.

Potrivit lui Raed Arafat, se pare că este doar o chestiune de timp până când vom vorbi despre coronavirus în România, iar asta din cauza numărului foarte mare de români care locuiesc în nordul Italiei și care se întorc în țară. 

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net