Coronavirus România. Pacientul 17, de la Gerota, a fost șeful Poliției Capitalei și a infectat 5 persoane

Ultima actualizare:

    Autoritățile au schimbat regulile de testare pentru coronavirus
Autoritățile au schimbat regulile de testare pentru coronavirus

Pacientul 17, de la Spitalul ”Dimitrie Gerota”, a fost ofițer cu funcție mare în cadrul Ministerului de Interne. A fost șef al Poliției Capitalei și a reușit să infecteze până acum cinci persoane din jurul său. Acesta a ascuns faptul că a fost în Israel, iar când a început să se simtă rău s-a internat în clinica MAI, pe motiv că-l doare piciorul.

Două zile a fost plecat în Israel, la Zidul Plângerii, după cum spun surse din cadrul Administrației Domeniului Public sector 4 (ADP). Suficient însă ca să contacteze virusul ucigaș provenit din China.

Pe 26 februarie s-a întors în țară, pe 1 martie a împărțit mărțișoare și a intrat în contact cu peste 120 de persoane, potrivit șefului său de la ADP sector 4.

Pacientul 17 le-a spus medicilor că-l doare piciorul

Imediat a început să se simtă rău, astfel că pe 5 martie s-a internat la Spitalul cu circuit închis ”Dimitrie Gerota”, care aparține MAI.

Aici le-a spus medicilor că-l doare piciorul și a ascuns faptul că a fost plecat din țară. În momentul în care a început să-i scadă presiunea oxigenului, doctorii și-au seama că ceva este în neregulă, acesta fiind de altfel un simptom pentru bolnavii de COVID-19, și i-au luat probe din nas și gât, pentru a fi testate la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

A fost depistat pozitiv pe 9 martie și a fost declartă stare de urgență în spital. Pacienții de acolo, personalul medical, dar și vizitatorii  au fost băgați în izolare.

Până acum, cinci persoane care au intrat în contact cu fostul ofițer în rezervă sunt infectate: soția-directoarea Policlinicii MAI, nora gravidă-angajată la Resurse Umane, din cadrul Primăriei Capitalei, fiul, angajat al SRI, nepotul său, de 3 ani, dar și pe o femeie, de 43 de ani, care ar lucra la Evidența Populației.

Pacientul 17 are 60 de ani, suferă de diabet și în perioada 2014 a fost șeful Poliției Capitalei pentru 6 luni, în rest a deținut funcția de adjunct.

În 2015 a ieșit la pensie și este anjagat la ADP sector 4, fiind șeful paznicilor. Instituția se află în incinta mall-ului Grand Arena, din Berceni, și e posibil ca bărbatul să fi împărțit virusul și aici, în timp ce venea și pleca de la birou. Pentru că a mințit că nu a fost plecat în străinătate în ultmele două luni, acestuia i s-a întocmit dosar penal și se află în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 2, fiind acuzat de zădărnicire a răspândirii bolilor.

În prezent, în România, au fost confirmate 31 de cazuri, ultimul fiind al unui bărbat, de 42 de ani, din Iași, care s-a întors, pe 2 martie, din Veneția. Boala a debutat pe 4 martie, iar din 10 martie se află internat la Matei Balș.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net