Coronavirus România. Scandal la Vama Nădlac azi-noapte! Mai mulți români au refuzat să intre în carantină

Ultima actualizare:

    Polițiștii sunt în izolare la domiciliuFoto: Arhiva Click!
Polițiștii sunt în izolare la domiciliuFoto: Arhiva Click!

După ce Italia a anunțat că intră în carantină totală, s-a așternut o neliniște profundă printre românii de acolo, dar și din țară. Cel mai probabil din cauza lipsei de comunicare, la Vama Nădlac au existat neînțelegeri. Unii români au plecat din Italia în urmă cu câteva zile și știau că trebuie să se izoleze la domiciliu, pentru că știau că nu vin din zone roșii, însă întreaga Italie a intrat în carantină peste noapte.

Zeci de mașini au fost blocate la intrarea în țară, la punctul de trecere a frontierei Nădlac, marți noapte (10 martie). Conform noilor reguli luate de autorități, românii care vin din Italia sunt escortați de poliție la un centru de carantină. Oamenii legii s-au confruntat, însă, cu probleme. Din cauza panicii, oamenii nu au înțeles exact ce presupun aceste noi reguli stricte și au refuzat inițial să intre în carantină instituționalizată. Un episod de acest gen a avut loc  la un centru de carantină din Arad, unde a fost chemată poliția, pentru că peste 20 de oameni cereau să fie lăsați să plece acasă. Situația s-a calmat și oamenii au fost duși în carantină, relatează Digi24.

Coronavirus România. Oamenii acuză că sunt lăsați să aștepte cu orele, înainte de a intra în carantină

„A fost chemată poliția pentru că erau nemulțumiți, nu voiau să intre în carantină”, a declarat șeful DSP Arad, Constantin Cătană. A fost vorba despre 23 de persoane venite cu 10 mașini. Ei doreau să fie lăsați să meargă în județele în care voiau să ajungă. Șeful DSP Arad a spus că oamenii au fost duși la un al doilea centru de carantină, pentru că unde au fost duși inițial erau deja 40 de persoane și autoritățile au dorit să evite agitația. Vor rămâne acolo timp de 14 zile. Unii oameni s-au plâns că sunt ținuți ore întregi la vamă, fără apă, mâncare și fără să li se explice ce li se va întâmpla cu ei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net