Coronavirus România. Se închid Castelul Bran, Sarmizegetusa, Castelul Corvinilor

Ultima actualizare:

    Din 12 martie, până în 31 martie 2020, Castelul Bran este închis publiculuiFoto: Bran Castle Official
Din 12 martie, până în 31 martie 2020, Castelul Bran este închis publiculuiFoto: Bran Castle Official

Pentru prima dată în 11 ani de zile, Castelul Bran își închide porțile pentru public, din cauza coronavirusului. La fel se întâmplă la Sarmizegetusa Regia şi Castelul Corvinilor.

Pandemia de coronavirus lovește din plin turismul românesc. Se închid Castelul Bran, Sarmizegetusa, Castelul Corvinilor, până la 31 martie.

Castelul Bran este închis publicului, din 12 martie

Din 12 martie, până în 31 martie 2020, Castelul Bran este închis publicului, pentru prima oară în ultimii 11 ani.

”În urma deciziei de astăzi, 11 martie 2020, a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență din cadrul Guvernului României, Castelul Bran își va întrerupe activitatea cu publicul în perioada 12 – 31 martie 2020. Personalul cel mai expus riscului de contaminare a fost rugat să intre în carantină voluntar la domiciliu. Angajații care se vor afla la serviciu în acest interval au fost instruiți să respecte cu strictețe măsurile de prevenție deja stabilite. Lucrările de întreținere și cele de amenajare a noii expoziții vor continua conform progamului, cu speranța că ne vom redeschide porțile în cel mai scurt timp. Oamenii Castelului Bran urează sănătate, curaj și înțelepciune tuturor românilor!”, au scris reprezentanții Castelului Bran.

Sarmizegetusa Regia şi Castelul Corvinilor îşi închid porţile

Turismul va fi afectat în Hunedoara, după ce au fost anunţate restricţii de vizitare a celor mai populare monumente istorice din judeţ, scrie adevarul.ro.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca începând de joi, 12 martie, să închidă pentru public Muzeul Castelul Corvinilor
Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca începând de joi, 12 martie, să închidă pentru public Muzeul Castelul Corvinilor

În Hunedoara, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca începând de joi, 12 martie, să închidă pentru public Muzeul Castelul Corvinilor, precum şi celelalte unităţi aflate în administrarea municipalităţii.

”Motivul îl reprezintă situaţia la nivel global şi naţional cu privire la infecţia cu coronavirus. Lucrările de reabilitare vor continua, recomandarea fiind de sistare a activităţilor cu publicul. Aşadar, accesul vizitatorilor nu mai este permis începând de joi, dar lucrările de reabilitare continuă”, a informat Primăria Hunedoara.

„Luăm aceste măsuri pentru siguranţa vizitatorilor, a angajaţilor şi pentru a preveni răspândirea virusului”, spune primarul Dan Bobouţanu.

În Hunedoara vor mai fi suspendate activităţile creşei „Căsuţa cu Pitici”, a Centrului de zi „Lumină şi speranţă”, a Centrului Interactiv pentru Educaţie Nonformală şi Voluntariat, a Centrului de Recreere pentru Pensionari, a Bibliotecii Municipale şi a Bazinului de Înot, precum şi antrenamentele sportivilor de la Club Sportiv Hunedoara şi a Ansamblului Folcloric Haţegana, în perioada 11 – 22 martie, cu posibilitatea de prelungire.

Accesul publicului este restricţionat în clădirea Primăriei municipiului Hunedoara, excepţie făcând ghişeele Serviciului de Informaţii pentru Cetăţeni şi Relaţii publice şi ghişeele pentru încasarea taxelor şi impozitelor.

Cetatea Devei poate fi vizitată în această perioadă pe jos, pe la Poarta 1, a informat Primăria Deva. De asemenea, conducerea Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva a suspendat toate evenimentele culturale programate de către instituţie, în perioada 11 martie - 31 martie 2020. Din 12 martie, accesul publicului în instituţie este restricţionat pe o perioadă nedeterminată, incluzând şi închiderea expoziţiilor pentru publicul vizitator, la toate punctele din teritoriu.

Şi Sarmizegetusa Regia va fi închisă turiştilor, în perioada 12 martie – 22 martie. De asemenea, va fi închisă şi expoziţia „Inima Aurului Dacic”.

Citește și:

Măsuri fără precedent luate de supermarketuri și hypermarketuri din cauza coronavirusului

Dr. Streinu Cercel: «Spirtul medicinal nu folosește la nimic». Care sunt dezinfectanții eficienți

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net