Coșmarul prin care a trecut Nicuşor, copilul fugit de acasă din cauza părinților: ”A dormit afară, în paie, cu câinele”

Ultima actualizare:

    Nicușor Lincă era supus la munci grele de către părinții săi Foto: adevarul.ro
Nicușor Lincă era supus la munci grele de către părinții săi Foto: adevarul.ro

A îndurat ani de zile bătăi, umilințe și faptul că era pus la munci grele în gospodărie, dar acum și-a luat inima în dinți și a decis să renunțe la familie. Este povestea lui Nicușor, adolescentul de 15 ani care a fugit de acasă și acum nu mai vrea să locuiască împreună cu părinții.

Nicușor, un băiat de 15 ani din localitatea Bîrza, a fugit de acasă în urmă cu două săptămâni. Lăsându-le părinților un bilet. Se refugiase în casa unei femei din același sat, aceasta fiind singura persoană care mai știa câte ceva din coșmarul prin care trecea el. Acum, adolescentul este evaluat de Protecţia Copilului Olt şi urmează să se găsească pentru el o soluţie. Femeia căreia a avut curajul să i se plângă şi care ar vrea să-l îngrijească de acum încolo, a dezvăluit amănunte incredibile pentru adevarul.ro.

Părinţii copilului au anunţat la Poliţie, în 7 aprilie, la ora 16.00, că Nicuşor Laurenţiu Lincă a plecat  în cursul dimineţii şi nu a mai revenit. Nu au spus oamenilor legii și despre faptul că în noaptea dinaintea plecării îl izgoniseră din casă şi că băiatul dormise în căpiţa de paie, încălzit de singurul său prieten, câinele.

Mariana Cruceriu, femeia la care Nicuşor s-a refugiat, spune că la ora 5.00 dimineața mama copilului i-ar fi permis să intre în casă doar pentru a se dezmorţi puţin de frig, pentru ca apoi să-şi ducă sarcinile zilnice la bun sfârşit: să hrănească animalele, numeroase, de altfel, din gospodărie.

Avea picioarele vinete 

„Atunci ar fi scris acel bilet, după care a plecat. A venit la mine pe la 7.00, a sărit gardul“, a povestit femeia care l-a adăpostit o zi şi o noapte, fără să ştie ce eveniment iscase de fapt plecarea băiatului. „Mie gestul lui mi se pare un strigăt de ajutor până la cer. I-am zis – «măi, mamă, de ce n-ai venit tu de aseară?!». Când l-am văzut cu picioruşele alea vinete, aşa… Fără nimic, n-avea şosete, avea nişte papuci de plastic, decupaţi“, a povestit femeia.

Femeia a stat mult în cumpănă, cântărind ce ar fi mai bine să facă. Deşi de-a lungul vremii copilul îi mai povestise câte ceva, a ajuns să creadă pe deplin de-abia când a văzut că băiatul este hotărât să nu se mai întoarcă. I-a arătat atunci urmele unei bătăi mai vechi, probabil o fractură care s-a vindecat cu urme vizibile. „Nu îmi venea să cred şi eu l-am înregistrat, ca să le arăt poliţiştilor şi să le cer o părere, ce am putea noi să-i facem maică-sii, să nu-l mai bată, ceva de genul ăsta“, a dezvăluit femeia care a fost planul iniţial. După 24 ore, a sunat la poliţia din sat, să ceară ajutorul, iar atunci a aflat că, de fapt, copilul era căutat de peste 12 ore.

Mariana Cruceriu a aflat povestea lui Nicușor după ce totul a luat sfârşit. „Tot satul ştia, eu am aflat târziu. Vecinii ştiau că-l bat, că nu îi dau voie la drum, că îl pedepsea de fiecare dată când ieşea, îi punea adidaşii, gecile şi bluzele pe foc, să-l înveţe minte, să nu mai facă.”, a povestit femeia calvarul îndurat de băiat.

Femeia la care s-a refugiat vrea să-l ia în plasament   

Protectoarea lui Nicuşor îşi doreşte mult să-i ofere băiatului copilăria pe care nu a avut-o. „Am tot ce-mi trebuie, am casa mea, maşină, copilul meu e căsătorit, are şi el tot ce-i trebuie, nu-mi trebuie nici un ban. Dacă îmi va fi încredinţat rămân în România, vreau să-l ajut“, a spus femeia, care a lucrat multă vreme în Italia, iar planurile de viitor erau, cumva, legate tot de Italia.

Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt l-a preluat pe adolescent în regim de urgenţă, într-un centru unde este consiliat psihologic. Băiatul nu vrea să se întoarcă în familie, iar familia, pe de altă parte, nu acceptă plasamentul, aşa că cea care va decide este instanţa. „Femeia la care a stat este în evaluare, conform procedurilor, pentru măsură de plasament“, a confirmat directorul DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului în urma celor povestite de băiat, însă cercetările se fac deocamdată in rem, părinţii nefiind puşi sub acuzare. 

Citește și: 

O fetiță de 5 ani din Iași maltratată de bunica ei a primit daune morale de 500 de lei. Ce pedeapsă a primit femeia

Un adolescent din Dâmbovița a fugit de acasă și a anuntat că se sinucide. Ce s-a întâmplat cu minorul de 15 ani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net