Coșul mediu de cumpărături a fost de 50-60 de lei, în 2020. Ce preparate din porc sunt în topul preferințelor românilor

Ultima actualizare:

    Cârnații și slăninuța afumată se află printre peferatele românilor
Cârnații și slăninuța afumată se află printre peferatele românilor

Se apropie Crăciunul și mulți au început aprovizionările. De pe masa de sărbătoare nu poate să lipsească porcul, preferatul românilor în zilele speciale. Iată care sunt preparatele din porc aflate în topul preferințelor și câți bani s-au dus pe coșul mediu de cumpărături!

Pentru producătorii locali, finalul de an este perioada cu cele mai mari vânzări, când sunt consumate preponderent produse tradiționale, cum sunt cele pe bază de carne.

Cel mai căutate produse din porc: ceafa, slăninuța afumată, pastrama și cârnații

Specialiștii de la ”Fabrica de Fum” sunt de părere că anul acesta românii vor opta pentru produse de calitate, pe care să le consume în confortul casei.

Pe lista celor mai căutate preparate se regăsesc ceafa de porc afumată și coaptă, slăninuța afumată, pastrama de porc coaptă și cârnații afumați. Acestea sunt atestate de Ministerul Agriculturii drept Produse Tradiționale. 

Chiar și așa, românii par a fi mai cumpătați față de anul trecut și nu mai cheltuiesc mulți bani pe mâncare.

Potrivit producătorilor, coșul mediu de cumpărături a fost, în 2020, de 50-60 de lei. Pentru a atenua pierderile, companiile alimentare s-au axat mai mult pe vânzările online, prin platformele cu livrare la domiciliu.

„În acest an, am făcut investiții în utilaje de producție și astfel am diversificat producția prin introducerea de produse: cârnați de porc, cârnați de porc și vită, cârnăciori cu secărică, cârnați mioritici, șuncă presată din carne de porc și șuncă presată din carne de curcan. În zona noastră, partea de nord a Moldovei, cârnații sunt foarte apreciați și se află printre produsele cele mai căutate de anul acesta. Acest lucru a condus la o creștere a producției de la o lună la alta pentru acest sortiment de produse”, a afirmat Marius Lungu, director de producție Fabrica de Fum.

Aceste produse se găsesc, în special, în Iași, dar și în băcănii din București, Cluj, Constanța și Galați, dar și pe platforme online: Real Food, All Farm, Băcănia Bolloga, Băcănia Tei, Foodicious, Roade și Merinde, Nord Hub.

Citește și: 

Masa de Crăciun "de-a gata" te costă 400 de lei

Anunț important de la producători. Carnea de porc se ieftinește cu 30% de Crăciun

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net