Crăciunul extremelor: cină la -10º C, baie la +40ºC

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mulţi petrecăreţi n-au mai vrut să stea de Crăciun tot în jurul unei mese pline cu "porcării". Aşa că, au luat cu asalt cele mai inedite locuri unde ai putea sărbători: la -10 grade, la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, sau la +45 de grade, în bazinele cu apă termală de la Băile Herculane. La Bâlea s-au distrat mai mult englezii, iar la Herculane, turiştii moldoveni erau majoritari.

Singurul hotel de gheaţă din ţară şi din sud-estul Europei, Ice Hotel de la Bâlea Lac, a atras şi în acesta an zeci de turişti străini.

Abia finalizată cu o zi înainte de Crăciun, construcţia de la peste 2.000 de metri altitudine a atras în seara de Crăciun un grup de 16 turişti din Anglia.

Bâlea Lac- Turiştii sunt întâmpinaţi la Ice Hotel de femei sculptate în gheaţă, iar cei care vor, pot lua masa în restaurantul de la 2.000 de metri

simeon stalpnicul png

Englezii au umplut restaurantul, dar şi camerele hotelului, chiar dacă au dormit la doar vreo 2 grade Celsius.

"Am avut un grup de 16 turişti ce au venit din Anglia pentru a face Crăciunul într-o locaţie inedită. Au stat o zi şi apoi au plecat", ne-a spus Arnold Klingeis, unul din iniţiatorii proiectului Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac.

Aceştia nu au zăbovit prea mult la hotel şi pentru că rezervările curg gârlă, până după Revelion. Aşa că, întârziaţii care se gândeau să facă ceva inedit la trecerea dintre ani pot să-şi ia gândul.

Herculane- Bazinele cu apă termală au fost pline cu turişti încă de la primele ore

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

„Avem în fiecare zi rezervat pentru 6-8 turişti din Anglia şi 6-8 turişti dinRomânia. Practic până după Anul Nou nu mai avem nicio cameră liberă", a mai declarat Klingeis. La Ice Hotel, cazarea costă 150 de lei de persoană, iar pentru petrecerea de Revelion turiştii au mai plătit în plus 250 de lei.

Aglomeraţie mare în jurul bazinelor cu apă termală din Băile Herculane. După o zi plină de produse din carne de porc, turiştii veniţi din Republica Moldova au preferat în a doua zi de Crăciun să facă o pauză de la mâncăruri şi au luat cu asalt ştrandurile.

Nu a mai contat frigul de afară, doar în apă erau cel puţin 40 de grade Celsius. Mai mult, unii dintre turiştii, care fac asta de câţiva ani încoace, au alternat băile fierbinţi cu duşurile scoţiene, în apa rece ca gheaţa a Cernei.

Dar, majoritatea a preferat să stea ca broaştele în apa caldă. „Te simti ca şi când ai fi renăscut. Ne scăldăm în apa rece, în Cerna şi pe urmă în apa termală. Mai facem şi saună. Este super. Ne întoarcem la Chişinău cu noi forţe. Nu e nicăieri aşa de bine. Am cutreierat şi Ucraina, şi Rusia, şi Europa. Aşa aer nu mai este ca aici", ne-a mărturisit Ludmila Dombrov, o turistă de la Chişinău.

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net