Credincioşii, aşteptaţi cu ouă roşii şi cazare gratuită

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Au mai rămas câteva ore până vom ciocni ouăle înroşite şi vom gusta din cozonacii pufoşi.

Dacă vrei să îţi petreci Sfintele Paşti în cel mai pur stil ortodox, mănăstirile sunt cea mai bună şi ieftină variantă. Situate în centrul oraşelor sau pe cele mai înalte coline, lăcaşurile de cult atrag în fiecare an, de sărbătorile pascale, mii de pelerini.

IAȘI- Slujbe la mănăstirile ctitorite de Ştefan cel Mare

Unul dintre cele mai frumoase lăcaşuri de cult din judeţul Iaşi este Mănăstirea Hadâmbu. Aici, ortodocşii se pot închina la două icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului. Creştinii pot opta şi pentru mănăstirea Cetăţuia, ridicată pe una dintre cele mai înalte coline ale oraşului şi care domină prin arhitectura impresionantă. Slujba religioasă are loc şi la Dobrovoţ, ultima mănăstire ctitorită de Şefan cel Mare.

TIMIŞOARA- Ouă roşii gratis la Mănăstirea Timişeni

Una dintre cele mai frecventate mănăstiri din vestul ţării este cea de la Şag, localitate aflată la 10 kilometri de Timişoara. În fiecare an, cele 20 de măicuţe de la mănăstirea Timişeni vopsesc sute de ouă, în mod tradiţional, cu coji de ceapă. Ouăle sunt apoi împărţite credincioşilor în Noaptea de Înviere. Aproape 2.000 de oameni sunt aşteptaţi anul acesta să participe la slujbă.

SUCEAVA- Cazare gratuită pentru pelerini la mănăstiri

Credincioşii care vor să petreacă sărbătorile pascale la mănăstirile medievale din judeţul Suceava se pot caza gratuit în spaţiile special amenajate pentru pelerini. Mănăstirile Putna, Sihăstria Putnei, Dragomirna, Humor şi Moldoviţa oferă între 32 şi 100 de locuri de cazare. Pelerinii pot lua masa împreună cu obştea mănăstirii şi beneficiază de asistenţă duhovnicească.

BRAŞOV- Peste 5.000 de pelerini, aşteptaţi la Slujba de Înviere

Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbata de Sus atrage mii de pelerini de Paşte. Ctitorit de Constantin Brâncoveanu, lăcaşul sfânt este pricipalul punct de atracţie turistică din Ţara Făgăraşului. Aici, există sisteme de sonorizare, astfel că oamenii pot asculta slujba din curtea mănăstirii. Pentru trei zile de cazare cu mese incluse, credincioşii trebuie să scoată din buzunare între 250 şi 450 de lei.

CLUJ- Credincioşii se pot închina la icoana făcătoare de minuni

Clujenii care vor să se reculeagă de Paşte în afara oraşului au la dispoziţie nu mai puţin de 11 mănăstiri ortodoxe. Cea mai cunoscută dintre ele este Nicula, mănăstirea care găzduieşte icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul. Mănăstirea oferă 60 de locuri de cazare gratuit, dacă se solicită din timp acest lucru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net