A crescut numărul infectărilor! Medicul Streinu Cercel: ”Ceea ce va face diferența în perioada următoare va fi masca”

Ultima actualizare:

    Medicul Adrian Streinu Cercel ne avertizează să purtăm masca de protecție, dacă vrem să nu ne infectăm cu coronavirus
Medicul Adrian Streinu Cercel ne avertizează să purtăm masca de protecție, dacă vrem să nu ne infectăm cu coronavirus

A crescut numărul infectărilor cu coronavirus! Medicul Adrian Streinu Cercel avertizează că ”ceea ce va face diferența în perioada următoare va fi masca”. Tot acesta spune că românii au uitat de apă și săpun.

Virusul nu dă semne că a dispărut. După o perioadă în care numărul infectărilor cu coronavirus a scăzut, iată că de două zile de confruntăm cu o creștere. România a înregistrat astăzi, 12 iunie, 222 de cazuroi noi, în timp ce ieri au fost 237.

O perioadă bună de timp nu mai fusese depășit pragul de 200 de îmbolnăviri. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", atrage atenţia să nu lăsăm garda jos în fața pandemiei, pentru că pericolul nu a trecut.

”Ceea ce vreau să spun este că nu avem voie să ne jucăm de-a pandemia. Pandemia nu iartă, nu-şi pune problema nici ce culoare are unul, nici ce culoare are celălalt. Atacă absolut la fel şi când ţi-e lumea mai dragă şi apoi te întrebi: de ce tocmai eu? Când ai ajuns să te întrebi asta, atunci înseamnă că ai nevoie de sistemul sanitar. Şi atunci să vezi dacă îţi mai dă mâna să spui că ăla e aşa, că ăla e aşa", a declarat Streinu Cercel, potrivit Agerpres.

Adrian Streinu Cercel: ”Am uitat de apă şi săpun”

Medicul infeționist a subliniat importanţa măsurilor de igienă personală în prevenirea răspândirii noului coronavirus şi, implicit, în protejarea sistemului sanitar.

”Cum va arăta sistemul sanitar? Habar n-am. Dar cu siguranţă nu va mai fi cel de astăzi. Ce vedem în momentul de faţă? Vedem sisteme de triaj, unele puse cu cap, altele mai puţin, vedem tot felul de invenţii care ne stropesc cu chimicale din cap până în picioare, total aiurea. Şi am uitat de apă şi săpun. O cameră care este aerisită, unde pătrunde soarele, acolo nu pătrunde doctorul. Ca atare, vreţi să vă ţineţi departe de doctor? Apă şi săpun, vă spălaţi pe mânuţe, pe faţă, şi lucrurile vor fi aşa cum trebuie să fie. Ceea ce va face diferenţa în perioada următoare va fi masca, pentru că ea vă poate proteja de un eventual virus care circulă în jur”, a mai spus celebrul doctor.

La rândul său, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a atras atenția că există posibilitatea să revenim la starea de urgență, dacă lucrurile nu merg în direcția bună.

Tot acesta a precizat faptul că este obligatoriu să purtăm masca în spații închise ca să ne protejăm, cel puțin două-trei luni de acum înainte.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/cine-nu-este-obligat-sa-poarte-masca-starea-de-alerta

https://www.click.ro/news/national/nelu-tataru-despre-al-doilea-val-de-epidemie-va-fi-diferit-trebuie-sa-fim-pregatiti

image
image
image
image
image
image
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net