A crescut numărul românilor dispăruți după seismul din Italia! Sunt 19

Ultima actualizare:

    Cutremurul din Italia a lăsat mii de oameni pe drumuriFoto: AFP
Cutremurul din Italia a lăsat mii de oameni pe drumuriFoto: AFP

Cutremurul din Italia, de miercuri dimineață, 24 august, nu a afectat doar poporul italian, ci și străinii care trăiau în zonă sau care se aflau în vacanță. Cum românii reprezintă o mare parte dintre cetățenii străini din "Cizmă", aceștia nu au fost lipsiți de problemele apărute în urma seismului. 11 conaționali și-au pierdut viața, alți șase se află în spitale, iar numărul celor dispăruți a crescut de la 16 la 19.

Maria Ligor, ministrul pentru Relația cu românii de pretutindeni, a declarat pentru cei de la DIGI24 că numărul românilor dispăruți a crescut: "Au mai apărut informaţii din partea familiilor care nu reuşesc să-i localizeze pe cei apropiaţi. Avem acum 19 nume, nu toţi sunt neapărat din zona direct afectată. Lucrăm în continuare la localizarea celor dispăruţi. Am avut şi o veste bună. Aveam pe listă o familie de cinci persoane pe care nu puteam să-i localizăm. Avem confirmarea că sunt bine, sănătoşi cu toţii, sunt teferi, acasă, la Cluj."

Până în prezent, au fost anunțați 291 de morți în urma cutremurului care a lovit Italia. Seismul de 6,2 grade pe scara Richter a șters localități întregi de pe hartă și au lăsat mii de oameni fără locuințe.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net