A crezut că a tras-o curentul când a tăiat via și a fost secerată de coronavirus la doar 40 de ani

Ultima actualizare:
În satul vasluian Racovița sunt 22 de persoane infectate
În satul vasluian Racovița sunt 22 de persoane infectate

Al doilea deces provocat de COVID – 19 în județul Vaslui ! Adriana, o săteancă robustă de 40 de ani, fără patologii medicale, a fost răpusă vineri de COVID - 19. Primul deces provocat de infecția cu SARS - CoV - 2 în Vaslui a fost cel al unui bărbat de 71 de ani, care călătorise în Turcia şi care avea comorbidităţi.

Vestea că s-a prăpădit Adriana, mamă a două fete, i-a bulversat pe localnicii din satul Racoviţa (Vaslui). Nimeni nu-şi explică faptul cum o săteancă tânără, de 40 de ani, care nu suferise de boli de-a lungul vieţii, s-a stins. ”O femeie robustă şi muncitoare”, aşa o descriu toţi cei care au cunoscut-o. Ea a plecat de acasă pe picioarele ei, îndemnându-şi soţul să aibă grijă de fete. Nu bănuia că boala o va doborî și că n-o să le mai vadă pe fetele care au condus-o plângând la poartă.  Adriana a sunat la 112 în seara de 28 martie și a anunțat că se simte rău şi că are febră ridicată. Ea a menșionat că în urmă cu câteva zile mersese la medicul de familie și că, în ciuda tratamentului prescris, se simţea rău.

Plămânii erau afectați

În sat a fost trimis un echipaj medical, care a găsit-o pe femeie într-o stare relativ bună. Era febrilă, slăbită, dar a mers singură la ambulanţă. Adriana a povestit că a fost la tăiat via şi că, probabil, a tras-o curentul şi a răcit. Ulterior, soţul femeii i-a spus primarului din comună că nevasta ”suferea câte o răceală din asta zdravănă” în fiecare primăvară.  Pacienta a fost lăsată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, pentru investigaţii. În aceeaşi noapte, după efectuarea radiografiei, care a indicat că plămânii îi sunt afectaţi, acelaşi echipaj de de pe ambulanță a transportat-o la Secţia Boli Infecţioase, aflată în clădirea spitalului vechi din Vaslui. Femeia a fost testată pentru COVID-19, iar pe 30 martie rezultatele au confirmat: era infectată cu virusul SARS – CoV - 2. Starea pacientei s-a înrăutățit rapid, astfel că la două zile după confirmarea diagnosticului a fost intubată şi internată la Terapie Intensivă.

Virusul ar fi fost adus în sat de câțiva muncitori suceveni

Vestea îmbolnăvirii cu noul coronavirus a unui localnic dintr-un sat uitat printre dealurile comunei Gârceni a produs rumoare printre localnici. Autorităţile sanitare au declanşat o anchetă epidemiologică, iar principala pistă pe care merg este că noul coronavirus ar fi fost adus în sat de un grup de muncitori din Suceava, care au ajutat la construirea unei case de rugăciune, ridicată de penticostalii din sat. Potrivit autorităţilor locale, muncitorii suceveni au fost în satul Racoviţa în perioada 19  -20 martie. Ulterior, în perioada 24 - 27 martie, membrii cultului religios au organizat adunări de rugăciune la care au participat 40 de familii, adică în jur de 110 persoane, fără ştirea autorităţilor. Alte 22 de persoane din sat au fost confirmate cu coronavirus. Satul Racovița numără 250 de locuitori. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net