Crima din Caracal. Gheorghe Dincă: «Am dat foc la niște haine să mă protejez de țânțari»

Ultima actualizare:

    Gheorghe Dincă şi-a recunoscut faptele oribile abia duminicăfoto: captură video
Gheorghe Dincă şi-a recunoscut faptele oribile abia duminicăfoto: captură video

Pentru un "om al peşterii", limitat intelectual, aşa cum l-au descris anchetatorii, Gheorghe Dincă pare că se pricepe foarte bine să le demonteze acuzaţiile oamenilor legii. Bărbatul, suspectul principal în cazul dispariţiei Alexandrei şi a altor fete din judeţul Olt, nu-şi recunoaşte faptele oribile, motiv pentru care pentru moment a fost arestat pentru 30 de zile doar pentru infracţiunile de trafic de minori, sechestrare de persoane şi viol.

Deşi în casa lui, anchetatorii au descoperit probe care il incriminează, fiind vorba de bijuterii, rămăşiţe de oase, cenuşă cu resturi calcinate, între care şi 21 de resturi de dinţi de provenineţă umană, Gheorghe Dincă susţine în continuare că nu le cunoaşte pe adolescente, deci nu ar fi comis faptele oribile . Despre cele trei inele găsite, bărbatul de 66 de ani a spus că obişnuişete să colecţioneze obiecte vechi, oasele ar aparţine de la hrana căinilor pe care îi are, iar hainele cărora le-a dat  foc ar fi fost arse pentru a de proteja de ţânţari. Suspectul neagă că le-at fi luat pe fete în maşină şi susţine că nu a fost acasă la momentul comiterii infracţiunilor de care este acuzat, ci plecat la piaţă după roşii. Tot el le-a spus achetatorilor după 20 de ore de audieri că se ocupa cu tinechigerie, având tot timpul treabă în curte.   

Ce a declarat Gheorghe Dincă în apărarea sa

„Mi s-a prezentat fotografia numitei Măceșanu Alexandra Mihaela şi declar că nu o cunosc. Nu am văzut-o niciodată. Nu am transportat-o niciodată pe aceasta cu autoturismul. Dețin un autoturism marca Renault Megane cu număr de înmatriculare (...), de aproximativ doi ani de zile.

Joi, în data de 25.04.2019, la ora 07.30 am fost în oraș, la piață, cu autoturismul și am cumpărat niște roșii. M-am apucat de lucru apoi, dezmembrare de motoare, piese și utilizarea cuprului și aluminiului obținut pentru vânzare. Le-am încărcat în saci și în camioneta marca Fiat 4x4 cu număr de înmatriculare de România (...). Asta a durat până la ora 21.00-22.00.

Am dat foc la niște haine ca să mă protejez de țânțari. Le-am lăsat fumegând. Cred că în jur de ora 20:00 am făcut focul. Nu știu dacă i-am deranjat pe vecini. Și ei fac fum în curte. Nu am mai plecat cu mașina de acasă. După aceea m-am culcat și m-am trezit la ora 06:00, când au venit polițiștii la percheziție. Miercuri, în data de 24.07.2019, m-am trezit dimineața și am fost până în oraș, am luat lapte bătut și am venit acasă.

Am dezasamblat piese și motoare și am recuperat cupru și aluminiu. Am făcut asta până în jurul orei 12.00, când am plecat să duc o piesă unei persoane din Osica. Era vorba de un motoraș de 13 Cp. M-am dus cu autoturismul Renault Megane. După aceea m-a întors acasă și am continuat să dezmembrez piese. Am făcut asta cam până la ora 22.00 și apoi m-am culcat. Dorm de obicei în camera de jos. Am deținut un service auto până în 2000”, ar fi spus Gheorghe Dincă.

Ce au descoperit anchetatorii

Anchetatorii au găsit, la percheziițiile făcute la domiciliul lui Gheorghe Dincă, suspectul din Caracal bănuit că ar fi ucis-o pe tânăra Alexandra Măceşanu, un butoi metalic cu cenușă în care, prin cernere, au fost descoperite mai multe fragmente de oase calcinate și 21 bucăți dinți de natură umană. Alături de aceste fragmente au fost găsite trei inele, un lănțișor de damă, două fragmente de lănțișoare accesorii, o bucată metalică de formă dreptunghiulară, precum și o bucată similară unei monturi de inel ce prezenta urme de ardere. De asemenea, în autoturismul suspectului anchetatorii au găsit un cercel şi fire de păr care au ADN-ul Alexandrei. Mama adolescentei de 15 ani a recunoscut toate aceste obiecte ca aparținând fiicei sale. De asemenea, oasele sunt umane şi nu aşa cum a încercat Gheorghe Dincă să indusă autorităţile în eriore spunând că provinde la htana animaleleor sale.  

Gheorghe Dincă, descris ca un "om al peşterii"

Din primele discuții cu suspectul Gheorghe Dincă, cei care l-au interogat îl definesc drept un „personaj limitat intelectual, aproape un om al peșterii”. În prezent, anchetatorii investighează din nou locuința acestuia pentru noi probe, iar presupusul asasin a fost adus și el la fața locului. Până în acest moment, în casa lui s-au găsit rămășițe de oase, carne ce se presupune a fi umană, dar și un cadavru carbonizat plus rămășițele de dinți.

Se presupune că inculpatul, care este bănuit de mai multe omoruri și a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, ar fi tranșat corpurile victimelor, după care le-ar fi dizolvat trupurile cu acid scos din baterii auto. Resturile și rămășițele le-ar fi ars în butoaiele din curte.

DIICOT a descoperit, de asemenea, că în timpul apelurilor telefonice la 112, trei la număr, Alexandra a descris nu doar gospodăria, dar și pe el în detalii, ca vârstă şi statură.

Citeşte şi:

Mama uneia dintre fetele care ar fi fost ucise în Caracal, reacție sfâșietoare: „Îl omor cu mâna mea!”

Discuţie halucinantă între poliţişti şi tatăl Alexandrei, fata ucisă la Caracal: «Dacă e încurcată cu vreunul, eşti bun de plată»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net