Crime în serie, la Iaşi. 17 persoane au fost ucise în chinuri, cu o poţiune toxică. Culisele unui dosar nemaiîntâlnit

Ultima actualizare:

    Doi dintre cei trei arabi care au fost trimişi în judecată în acest dosarFoto: adevarul.ro
Doi dintre cei trei arabi care au fost trimişi în judecată în acest dosarFoto: adevarul.ro

Cei trei cetățeni arabi ajunși după gratii după ce au vândut spirt contrafăcut care a ucis nu mai puțin de 17 persoane au fost trimiși în judecată și riscă închisoarea pe viață. Procurorii ieșeni i-au acuzat de omor calificat, contrafacere și înșelăciune.

Ali Dawoud (65 de ani), zis „Zaher“, cetăţean iordanian, Fuad Ahmmed (57 de ani) şi Satar Dawoud, fiul primului, ambii irakieni, au fost deferiţi justiţiei de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi la capătul unei anchete stufoase, ce a durat câteva luni. În acest dosar s-au constituit părți civile zeci de persoane, rude ale celor 17 victime. Acestea vor solicita instanţei să îi oblige pe acuzaţi să le achite daune morale şi materiale. Procesul va începe cu cei trei în arest preventiv, urmând a fi judecat de Tribunalul Iaşi, scrie adevarul.ro.

Dosarul are ca punct de plecare o serie de acţiuni criminale pe care cei trei inculpaţi le-au comis în perioada în care România abia intrase în starea de urgenţă şi era nevoie disperată de materiale de dezinfectare la nivelul întregii ţări. Cei trei au contrafăcut alcool sanitar pe care l-au îmbuteliat sub numele „Sante Med“ şi despre care au scris pe etichetă că este spirt medicinal. În realitate, în loc de alcool etilic, indivizii au folosit la prepararea licorii ucigaşe alcool metilic, care este toxic pentru organism. 

Anchetatorii au intrat pe fir în acest caz pe 16 aprilie, atunci când un cetăţean din Brăteşti, comuna Stolniceni Prăjescu, a anunţat că un vecin de-al său, Grigore Ermalai, a fost găsit mort în locuinţa sa. Cu o zi înainte, pe 15 aprilie, la nivelul Poliţiei din localitate fuseseră înregistrate alte două morţi suspecte, ale Anei Lulea şi Varvarei Onofrei. Cazuri similare au început să ajungă la urechile anchetatorilor şi în zilele următoare. Pe 23 aprilie, Alexa Teofan a fost găsit mort în locuinţa sa din acelaşi sat Brăteşti. Pe lista victimelor s-au adăugat persoane din Hărmăneşti, Lunca Cetăţuii, Andrieşeni, Deleni şi Bocniţa. A fost momentul în care anchetatorii au identificat sursa de distribuţie a spirtului, şi anume o firmă ce vindea angro la Iaşi şi care îi aparţine lui Ciprian Barticel. Investigaţia avea să releve că acesta nu ştia că spirtul este contrafăcut, el fiind, de altfel, parte civilă în acest dosar.

Colorau spirtul cu vopsea de ouă

Mergând mai departe, anchetatorii au ajuns la sursa primară, şi anume la cei trei arabi din Bucureşti. După ce au realizat percheziţii, Faud şi Dawoud au fost găsiţi şi arestaţi în primă fază, aceeaşi măsură fiind luată, câteva zile mai târziu, şi în cazul fiului celui de-al doilea. Potrivit unor surse judiciare, procurorii au reţinut în actul de acuzare că Dawoud şi Fuad se cunosc de aproximativ zece ani, ambii fiind acţionari ai unor firmei din Bucureşti. Ei vând produse şi în marile depozite din Bucureşti, cum ar fi Dragonul Roşu. Aceleaşi surse ne-au descris compoziţia spirtului ucigaş: 70% alcool metilic şi 30% apă, peste care adăugau vopsea de ouă de culoare albastră. 

Anchetă în cazul spirtului contrafăcut la Iași. Se fac necropsii direct în cimitire!

VIDEO-VIRAL Soția unui ieșean mort după ce a băut spirt contrafăcut: „Beau și eu, dar numai «Mona», vodka e apă, iar romul colorant”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net