Crimele de la Caracal. Alexandra Măceşanu, confirmată decedată de testele ADN. A fost ucisă şi arsă de Gheorghe Dincă

Ultima actualizare:

    Alexandra Măceșanu a fost văzută ultima oară pe 24 iulieFoto: Arhiva personală
Alexandra Măceșanu a fost văzută ultima oară pe 24 iulieFoto: Arhiva personală

ADN-ul din fragmentele osoase găsite acasă la Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu, este al adolescentei, a anunțat vineri, 2 august, unchiul fetei de 15 ani, Alexandru Cumpănaşu.Anterior, DIICOT a anunţat că a primit de la INML raportul de expertiză medico-legală antropologică privind fragmentele osoase şi dentare găsite acasă la Gheorghe Dincă, însă concluziile vor fi comunicate după ce va fi primit şi raportul asupra materialului genetic

UPDATE, sâmbătă (3 august): DIICOT a informat oficial că analizele au urmărit compararea profilului genetic cu cel al părinților Alexandrei. 

DIICOT continuă activitățile începute in ziua de ieri, potrivit comunicării anterioare, prin cercetarea efectuată de echipe complexe, a locuinței inculpatului, echipe formate din procurorii care efectuează UP, polițiști specializați în cercetarea infracțiunii de omor, criminaliști și polițiști din cadrul structurii specializate a IGPR - DCCO.

Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei.

Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanți ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis și raportul specialiștilor conținând aceleași date.

După ce a primit datele, DIICOT a procedat la informare in regim de urgentă, conform dispozițiilor art. 1 al. 2 din OUG nr. 78/2016 privind organizarea și funcționarea DIICOT și art. 62 al. 2 din Legea nr. 304/2004 cu modificările și completările ulterioare privind organizarea judiciară.

Concluzia expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci este o informație de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care, familia victimei a fost de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având in vedere și solicitarea acesteia in același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare.

În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele și pentru infracțiunea de omor calificat, prev. de art. 188 al. 1 CP raportat la art. 189 lit. a, h CP.

La finalul activităților din ziua de astăzi, vom reveni cu un nou comunicat / declarație de presă și nu în ultimul rând, transmitem Condoleanțe familiei îndurerate!", a informat DIICOT într-un comunicat.

Unchiul Alexandrei Măceșanu a anunțat primul

Alexandru Cumpănaşu a confirmat că ADN-ul din oasele şi cenuşa luate din curtea lui Dincă aparţin nepoatei sale, Alexandra. "Oameni buni ai acestei ţări care ne-aţi fost alături, ALEXANDRA ESTE CONFIRMATĂ DECEDATĂ de testele ADN. Ministrul Justiţiei l-a anunţat pe vărul meu Am eşuat. Nu am reuşit să salvez viaţa acestui minunat copil. Dacă aş fi aflat cu câteva ore mai devreme măcar de ora 21:00 joi. Dar vă promit CĂ NU VA SCĂPA PICIOR DE POLITICIAN, PROCUROR, POLIŢIST, JUDECĂTOR, STS-ist. Asta ţăne de mine. Şi voi răscoli tot acest sistem cu orice preţ”, a scris, pe Facebook, Cumpănaşu.

Unchiul Alexandrei Măceşanu a declarat într-o intervenţie la Antena 3 că în cursul zilei de vineri, 2 august 2019, părinţilor Alexandrei Măceşanu li s-a transmis rezultatul probei ADN, confirmând astfel că cenuşa găsită în incineratorul artizanal din curtea criminalului provine din arderea trupului Alexandrei. „Ministrul Justiţiei l-a anunţat pe vărul meu de rezultat. Se confirmă. Vestea a ajuns la familie. ADN-ul Alexandrei e în acea cenuşă. De aici încolo va începe răzbunarea pe care nu cred că şi-o doreşte niciunul din cei care mi-au omorât nepoata”, a spus unchiul Alexandrei, vineri seară, într-o intervenție la Antena 3.

Citește și:

Crimele din Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă după ce a găsit-o pe Alexandra vorbind la 112. Poliţia ar fi avut timp să intervină

Crimele din Caracal. Fosta bucătăreasă a monstrului din Olt: «Gheorghe Dincă mi-a făcut propuneri indecente»

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net