Am ajuns într-o nouă etapă a anchetei crimelor de la Caracal, cea a reconstituirii ororilor petrecute în casa lui Gheorghe Dincă. Mecanicul auto, în vârstă de 66 ani, a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi pe Luiza Melencu, după care le-a ars trupurile. Criminaliştii caută însă noi probe şi vor refeace firul evenimentelor din acea zi în care adolescenta de 15 ani a fost adusă la Caracal.


Familia Alexandrei Măceșanu nu va fi prezentă la reconstituirea din ”Casa Groazei”, din Caracal, unde va fi dus, luni și marți, Gheorghe Dincă.

Alexandru Cumpănașu, a declarat, sâmbătă, la România TV, că familia Măceșanu nu va participa la reconstituire, fiind un moment care ar provoca emoţii puternoce celor doi părinţi şi aşa mult prea îndureraţi din cauza dispariţiei adolescentei.

”Va participa avocatul la această reconstituire, pentru părinți e mult prea dureros, dar avocatul cu siguranță va fi acolo. Nu avem informații clare cât va dura sau ce va cuprinde. Mâine este ziua Alexandrei. Este cel mai dureros moment pentru familie”, a spus unchiul Alexandrei. 

Ancheta de la Caracal, îngreunată de haosul din casă

Casa lui Gheorghe Dincă, cel despre care se presupune că le-ar fi ucis cu sânge rece pe Luizei Melencu (dispărută la jumătatea lunii aprilie) şi pe Alexandrei Măceşanu (răpită pe 24 iulie), e situată pe strada Craiovei şi are un gard înalt de patru metri. Bărbatul, în vârstă de 66 de ani, căruia i s-a făcut până acum de mai multe ori rău la audieri, nu avea prieteni, dar obişnuia să angajeze consăteni să-i gătească sau să-i cultive legume în grădină. Cei care băteau palma cu “Popicu”, aşa cum era poreclit bărbatul, nu se întorceau în casă şi a doua oară. „Am trecut pe acolo. Băi, să nu vă duceţi. Acolo e casa groazei”, spuneau de fiecare dată vecinii care îi treceau pragul gospodăriei.

casa_dinca.jpg

casa caracal gheorghe dinca
În casa groazei de la Caracal ete un haos total
Foto: arhivă personală

Locuinţa are şapte camere, „pline cu fiare şi multe, multe haine de femeie, saci întregi cu haine de femeie. Eu, când am intrat o singură dată la el, am ieşit aproape vomitând. Avea în fiecare cameră grâu pentru şobolani. În curte, un haos, o mizerie greu de descris”, a povestit o vecină care a intrat în casă în urmă cu aproape patru luni.
Gospodăria se întinde pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi. În curte sunt mai multe anexe, iar casa este cu etaj şi are şapte camere. Curtea are două intrări, una prin faţă, iar celaltă prin spatele grădinii. Bărbatul dăduse un anunţ pe OLX că vrea să vândă casa şi terenul cu 75.000 de euro, loc în care au fost descoperite rămăşiţele umane.   

 

Citeşte şi:

 

Crima din Caracal. Gheorghe Dincă: «Am dat foc la niște haine să mă protejez de țânțari»

Crima de la Caracal. Chipuri împietrite de durere şi lacrimi amare după ce monstrul din Olt şi-a recunoscut faptele

 

 

 

 
 
Loading...