Crimele din Caracal. Fost şef de crematoriu: «Incinerarea nu se poate face într-un butoi»

Ultima actualizare:

    În casa şi curtea lui Gheorghe Dincă au fost găsite rămăşite umanefoto: Inquam Photos/Bogdan Dănescu
În casa şi curtea lui Gheorghe Dincă au fost găsite rămăşite umanefoto: Inquam Photos/Bogdan Dănescu

În lipsa unui cadavru, Gheorghe Dincă nu poate fi acuzat de crimă. Bărbatul de 65 de ani şi-a recunoscut faptele duminică, iar de atunci, oamenii legii înceracă să reconstituie filmul ororilor. Din datele anchetatorilor, imediat după ce ar fi prins-o vorbind la 112, monstrul ar fi lovit-o cu putere, agresiunea lăsând-o inconştientă. Când s-a întors, Dincă a povestitit că a găsit-o moartă pe fată şi i-ar fi ars trupul într-un butoi din curte. Această ipoteză absolut şocantă este exclusă de fostul şef al Crematoriului Vitan-Bârzeşti.

Varianta incinerării trupului Alexandrei Măceşanu în curtea monstrului din Caracal este exclusă de fostul şef al crematoriului „Vitan-Bârzeşti”. Cu o experienţă de 20 de ani, la conducerea instituţiei, Gheorghe Ionel a spus într-o intervenţie telefonică la Antena 3 că incinerarea unui corp nu se poate face într-un butoi, pentru că este nevoie de o temperatură de 1.400 de grade.

”100% nu s-a putut face o incinerare în acel butoi. O incinerare se efectuează în momentul când se ajunge la temperatura de 1.400 de grade. E exclus să poată să ardă! Nu se poate obţine o astfel de temperatură. cel mult 200-300 de grade ar fi putut să fie în acel butoi. În crematoriu, în cuptorul special, temperatura o obţineam după o oră, iar arzătorul era imens, cu diametrul de aproape un metru. Acest nemernic, părerea mea, e că trage de timp. Fata cred că e în viaţă şi el trage de timp să scape de urme. La crematoriu, coşul are o înălţime de 20 de metri. Vecinii ne bodogăneau şi aşa pentru miros. dacă s-ar fi întâmplat asta, tot Caracalul ar fi fost acoperit de fum gros şi de miros”, a declarat Gheorghe Ionel, fostul şef al crematoriului „Vitan-Bârzeşti”.

Procurorii îl cercetează pe Gheorghe Dincă sub acuzaţia de omor calificat, după ce, într-un butoi, prin cernere, au fost găsite oase calcinate şi dinţi de natură umană, dar şi bijuterii pe care mama Alexandrei le-a recunoscut ca fiind ale fiicei sale.

Probe au fost găsite şi în maşina lui Dincă, acestea recunoscându-şi, de altfel, fapta.

Procurorii DIICOT au anunţat că tânăra a fost ucisă în jurul orei 12.00, când a fost prinsă cu telefonul în mână, apoi Gheorghe Dincă i-ar fi incinerat corpul.

Crimele din Caracal. Alexandra Măceşanu a sunat de cinci ori la 112

Apelurile la 112 ale Alexandrei au început la ora 11.05, iar ultima discuţie, conform raportului MAI, a avut loc la ora 11.29, cu un poliţist, pe telefoul personal al acestuia.

Surse din anchetă arată că fata a fost surprinsă de Dincă la telefon şi atunci a lovit-o cu putere pe fată, aceasta a căzut şi a rămas inconştientă.

Gheorghe Dincă a părăsit locuinţa şi timp de două ore s-a plimbat prin oraş, fiind surprins de camere inclusiv când aruncă o parte din bijuterii , într-o pungă, în curtea unui hotel din Caracal.

Potrivit aceloraşi surse, agresorul a stat între orele 12.00 şi 14.00 în oraş, apoi a revenit şi a găsit-o pe fata decedată, după care ar fi incinerat cadavrul, variantă exlusă atât de legişti, cât şi de fostul şef al Crematoriului.

Citeşte şi:

Crimele din Caracal. Gheorghe Dincă, transferat la Spitalul Penitenciar Jilava

Ultimele cuvinte ale Alexandrei, rostite la 112: «Vine, vine»

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net