Crimele din Caracal. MAI: Primul vinovat, poliţistul de la 112

Ultima actualizare:
Alexandra a vorbit 4 minute la 112
Alexandra a vorbit 4 minute la 112

Polițistul de la 112 cu care a vorbit Alexandra Măceşanu, una dintre victime, nu i-a dat sfaturi fetei și nici nu i-a cerut detalii despre locul în care este sechestrată. Sunt primele informații din raportul preliminar făcut de MAI în acest caz.

Potrivit raportului, polițistul de la IPJ Olt care a preluat apelul a dat dovadă de „atitudine refractară”, nu s-a implicat în obținerea de date care să ducă la identificarea locului unde se afla tânăra și nici nu i-a dat sfaturi legate de ce ar trebui să facă până să ajungă poliția la ea.

Alexandra a sunat de 5 ori la 112


    Alexandra a vorbit 4 minute la 112 Foto: arhivă personală
Alexandra a vorbit 4 minute la 112 Foto: arhivă personală

Alexandra Măceşanu, adolescenta de 15 ani, a sunat de cinci ori la 112 şi a vorbit cu un poliţist. Primul apel a fost dat la 11.05 şi a durat 45 de secunde, al doilea a fost efectuat un minut mai târziu, iar convorbirea a ţinut 2 minute şi 20 de secunde, următorul efectuat a fost la 11.12, iar ultimul la 11.23 care a durat  38 de secunde şi s-a încheiat cu cuvintele “vine, vine!”.  După ce a fost prinsă vorbind la telefon în jurul orei 12.00, fata a fost ucisă cu sânge rece şi apoi incinerată.

Responsabilii din MAI au audiat înregistrările cu apelurile la 112 făcute de Alexandra Măceșanu. Acest fragment face parte dintr-un raport al MAI, în condițiile în care la minister se desfășoară o anchetă pentru a vedea cum au reacționat angajații instituției în acest caz.

După acest caz, a fost demis șeful interimar al IPJ Olt, iar șeful Poliției, chestorul Ioan Buda, a plecat din funcție la solicitarea premierul Viorica Dăncilă. De asemenea, șeful STS, Ionel Sorinel Vasilca, și-a anunțat luni demisia.

Gheorghe Dincă şi-a recunoscut crimele și este acuzat de omor calificat

Gheorghe Dincă, arestat și anchetat pentru răpire, a fost acuzat și pentru omor calificat. Probele arată că a ucis-o și incinerat-o pe Alexandra chiar în curtea casei sale. Bărbatul a recunoscut, la audieri ca a omorât-o pe fată imediat ce și-a dat seama că aceasta sunase după ajutor.

Bărbatul de 65 de ani a recunoscut cele două crime după ce, duminică dimineață, legiștii au confirmat suspiciunea anchetatorilor, după primele rezultate ADN: oasele găsite în curtea lui sunt de om. De asemenea, hainele, bijuteriile și firele de păr descoperite în mașina și casa suspectului sunt ale Alexandrei.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la Serviciul de Urgență 112, anunțând că a fost sechestrată și violată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

În luna aprilie a acestui an, Luiza Mihaela Melencu, tot din județul Dolj, a dispărut în condiții similare: a luat o mașină la ocazie. După ce a apărut cazul Alexandrei, au început bănuielile că ea a fost o altă victimă a lui Gheorghe Dincă.

Începând de sâmbătă, mecanicul auto se află în arest prevenit pentru trafic de minori și viol. Acum însă, acestor acuzații i se adaugă și cea de omor deosebit de grav.

Citește și: 

Crimele din Caracal: De ce Gheorghe Dincă nu va fi condamnat la închisoare pe viață

Crimele din Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă după ce a găsit-o pe Alexandra vorbind la 112. Poliţia ar fi avut timp să intervină

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net