Criminalistul Dan Antonescu: «Sunt ascunse, probabil, mai mult de două cadavre»

Ultima actualizare:

    Dan Antonescu a izbutit să rezolve, de-a lungul carierei, multe cazuri încâlciteFoto: adevarul.ro
Dan Antonescu a izbutit să rezolve, de-a lungul carierei, multe cazuri încâlciteFoto: adevarul.ro

Cazul fetelor ucise la Caracal, Luiza Melencu (18 ani) şi Alexandra Măceşanu (15 ani), comise de mecanicul Gheorghe Dincă după ce le-a violat, a îngrozit întreaga Românie şi a devoalat slăbiciunile unor instituţii fundamentale ale statului. Fostul criminalist Dan Antonescu, în prezent pensionar, consideră că în cazul criminalului în serie de la Caracal sunt mai mult de două cadavre.

Expertul criminalist Dan Antonescu, care are o vastă experienţă în investigarea omorurilor, consideră că, foarte probabil, Gheorghe Dincă (66 de ani) este un criminal în serie, pentru care uciderea unei tinere a ajuns o rutină.

Mecanicul Gheorghe Dincă (66 de ani), violatorul şi ucigaşul celor două puştoaice
Mecanicul Gheorghe Dincă (66 de ani), violatorul şi ucigaşul celor două puştoaice

„Modul în care a acţionat Gheorghe Dincă în ultimul caz, al Alexandrei Măceşanu, arată că ştia pas cu pas ce trebuie să facă. Fără nici o emoţie, cu toate că acţiona ziua”, explică expertul pentru adevarul.ro. “Dincă ştia cum să-şi aleagă victimele după un anumit tipar, iar acţiunea efectivă de răpire era oarecum standardizată. Din păcate pentru Alexandra Măceşanu, prin telefonul dat la 112, l-a scos din acea rutină”, spune Dan Antonescu. 

Fostul poliţist susţine că, în acest moment, mecanicul din Caracal este oarecum în corzi şi la reconstituiri are numai varianta de a-i duce pe anchetatori pe piste greşite: „În timpul anchetei ce a urmat după ce a fost reţinut, la un moment dat, n-a mai rezistat şi a recunoscut cele două crime despre care a fost luat la întrebări. În mod normal, anchetatorii i-au cerut să reconstituie faptele şi să indice locul în care a plasat cadavrele. Atunci criminalul s-a panicat pentru că, cel mai probabil, are un loc secret în care şi-a ascuns toate victimele. Şi pentru că, cel mai probabil, acolo sunt plasate mai mult de două cadavre, acum încearcă să-i ducă pe anchetatori pe piste false, simulând confuzia. Cadavrele sunt ba în Dunăre, ba în Olt, ba arse”. 

Luiza Melencu (18 ani) a fost omorâtă, potrivit criminalului, la mijlocul lunii iulie
Luiza Melencu (18 ani) a fost omorâtă, potrivit criminalului, la mijlocul lunii iulie

Dan Antonescu este sigur că rămăşiţele umane ridicate de la faţa locului, printre care şi unele fragmente osoase sau dinţi, nu aparţin Alexandrei Măceşanu. “Dacă ar fi folosit acid pentru a descompune cadavrul, nu avea destul timp. Pentru că, în cel mai puternic acid, un cadavru se dizolvă parţial în cel puţin 48 de ore”, opinează expertul.

“Nici pentru incinerare nu era timp, dacă avem în vedere că, într-un crematoriu, acest proces durează cam două ore, la temperaturi de aproape o mie de grade Celsius. Nu avea aceste condiţii şi oricum a avut la dispoziţie 15 - 16 ore. Cel mai probabil, corpul Alexandrei Măceşanu este în acel loc bine ascuns. Este posibil ca rămăşiţele găsite acum să aparţină celeilalte fete despre care a recunoscut că a ucis-o, Luiza Melencu. A încercat şi acest procedeu pentru a scăpa de cadavru, dar a văzut că este prea dificil de pus în practică. Cu Alexandra a revenit probabil la metoda tradiţională”, încheie fostul criminalist.

«Rămâi acolo, nu mai ţine linia ocupată!»

Alexandra Măceşanu (15 ani), copila care n-o să mai vadă marea niciodată
Alexandra Măceşanu (15 ani), copila care n-o să mai vadă marea niciodată

Citește și:

Transcrierea convorbirii avute de Alexandra la 112. «Vă rog stați cu mine la telefon că îmi este frică»

Înregistrarea discuţiei telefonice purtate de Alexandra Măceşanu, fata ucisă de mecanicul din Caracal, cu o oră înainte de a muri, cu poliţistul care a preluat apelul de la STS, relevă lipsa de empatie, superficialitatea şi iresponsabilitatea unui sistem bolnav. Poliţistul a avut o atitudine recalcitrantă faţă de tânăra fată care i-a spus că a fost răpită, maltratată şi violată şi legată cu o sârmă. Poliţistul i-a cerut copilei: „Rămâi acolo, că îţi trimit eu echipaj, dar nu mai ţine linia ocupată!”.

  • Atitudine impardonabilă. Discuţia dintre poliţistul Vasilică Viorel Florescu şi puştoiaca sechestrată ar duce, într-o ţară normală, nu doar la demisia ministrului de Interne, ci a întregului Guvern. Iată derularea revoltătoare al discuţiei dintre biata copilă şi Vasilică Florescu.

Poliţist: Hai, ce vrei? 

Alexandra: Am fost răpită şi violată. M-a luat...   

Poliţist: Unde eşti, mă? 

Alexandra: În Caracal, în Caracal! 

Poliţist: În Caracal, unde? 

Alexandra: În Caracal... 

Poliţist: Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îţitrimit eu echipaj, dar nu mai ţine linia ocupată! 

Alexandra: Vine şi mă bate iară. M-a violat! 

  • Cum se apără poliţistul. Vasilică Viorel Florescu, poliţistul care i-a răspuns Alexandrei la telefon, nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase: “Nu am crezut-o că nu este răpită şi violată? Nu am avut nici o clipă atitudine refractară. Am văzut din atitudinea ei. Din contră, am spus că să stea liniştită că va ajunge un echipaj de poliţie la ea. Am întrebat-o cum a ajuns acolo. Noi nu cunoaştem zona Caracalului. Ea a zis că a trecut pe lângă un dig şi că este în Bold. Eu nu ştiam ce e Bold, apoi am aflat că este un cartier”.
  • “Vine, vine!” Potrivit surselor, poliţistul i-a spus de trei ori Alexandrei să rămână unde se afla, în condiţiile în care era răpită şi legată cu sârmă. Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, 24 iulie, iar joi, 25 iulie, fata a sunat, de la ora 11.05, de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că a fost sechestrată şi violată. „Mă aflu într-o casă veche, aproape părăsită, iarbă în curte. Are doi câini lupi, e într-un service”, ar fi spus fata în apelul de la 112, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei. Ultima convorbire s-a închis după ce tânăra le-a transmis poliţiştilor „Vine, vine!” referindu-se probabil la criminalul care se apropia de ea. 

Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Mecanicul a recunoscut ambele crime

Casa ororilor din Caracal
Casa ororilor din Caracal

Gheorghe Dincă a fost dus la Curtea de Apel Craiova. Avocatul criminalului a declarat că inculpatul şi-a retras cererea prin care contesta măsura arestului preventiv. Duminică, în timpul interogatoriului întins pe mai multe ore, mecanicul din Caracal a admis că a omorât-o joi, 25 iulie, pe Alexandra Măceșanu, după ce prins-o că a telefonat la 112. El o răpise cu o zi înainte, o sechestrase, o maltratase și o violase în casa sa din Caracal. Dincă a recunoscut că a ucis-o și pe Luiza Melencu, pe care o luase la ocazie la jumătatea lunii aprilie. Monstrul susține că a violat-o timp de trei luni, tot la domiciliul său, și că a omorât-o la mijlocul lunii iulie, după care i-ar fi aruncat cadavrul în Olt sau în Dunăre.

Și-a preschimbat permisul auto, deși suferea de «disfuncții cerebrale»

O altă anomalie în cazul lui Gheorghe Dincă! Asasinul şi-a preschimbat anul trecut permisul auto, obţinut anterior în Italia, pentru a putea conduce în România, fără a întâmpina probleme la examenul psihiatric. Ceea ce ridică semne de întrebare, în condițiile în care bărbatul ar fi fost internat de mai multe ori la secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean din Slatina, ultima oară în 2010. Diagnosticele de pe foaia de observaţie clinică a internării (15 - 26 aprilie 2010) l-ar fi putut împiedica să obţină avizul medical pentru carnetul auto. El a fost internat pentru sindrom anxios depresiv, dar medicii i-au pus alt diagnostic la externare: „Tulburări de personalitate şi de comportament datorită unei boli, cu vătămări şi disfuncţii cerebrale“. Lui Dincă i-a fost pus și diagnosticul secundar de „tulburări mentale şi de comportament din cauza alcoolului şi sindrom amnezic”. Psihiatrul Elisabeta Cotnăreanu subliniază, pentru adevarul.ro, că „o persoană care vrea să-şi înnoiască permisul trebuie să treacă pe la medicul de familie care completează rubrica de antecedente medicale, inclusiv pe cele psihiatrice“.

Viorica Dăncilă: «Am dormit două ore pe noapte. Poate fi un nou caz Colectiv»

Tragedia de la Caracal îi dă insomnii Vioricăi Dăncilă
Tragedia de la Caracal îi dă insomnii Vioricăi Dăncilă

Asasinul din Caracal și faptele sale abominabile au zgâlțâit partidul aflat la putere. Premierul Viorica Dăncilă le-a reproşat liderilor PSD, în Comitetul Executiv de luni seară, că n-au sărit să apere imaginea Guvernului şi a partidului în contextul crimelor, susţin surse politice pentru adevarul.ro. Dăncilă crede că dramele din Olt pot fi un nou caz “Colectiv”, care a dus la răsturnarea Guvernului Ponta în noiembrie 2015. 

„Viorica Dăncilă a început să ne reproşeze că nu a fost sprijinită de partid, că a fost lăsată singură. «Am dormit două ore pe noapte de vineri încoace. Nimeni nu a sărit să apere Guvernul sau partidul. Se creează un val de emoţie exact ca la “Colectiv”, când am pierdut guvernarea. Urmează şi 10 august, când sunt anunţate iarăşi mari proteste». Asta ne-a spus“, susţin surse prezente la şedinţă. Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, i-ar fi cerut premierului să spună cine sunt vinovaţii tragediei de la Caracal: „Poliţia, procurorul, Iohannis, cine? Să ştim şi noi ce să spunem“. Sursele din PSD adaugă: „CEX-ul a semănat cu şedinţele de pe vremea lui Dragnea: victimizare şi teorii ale conspiraţiei“. Orlando Teodorovici, vicepremier, dă vina pe protestatari. El susține că din cauza acestora este o problemă cu funcţionarea instituţiilor statului, pentru că „ei se împotrivesc schimbărilor în sistem”.

Citește și:

Crimele din Caracal. Reacția familiei lui Gheorghe Dincă: ”A fost un tată exemplar”

Crimele din Caracal. Dialogul halucinant dintre Alexandra Măceşanu şi călăul ei

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net