Criminalul din Timiş a luat poliţiştii la bătaie. Dezvăluirile unui martor

Ultima actualizare:

    Ionel Boldea, zis Arega, a fost arestat pentru 30 de zileFoto: pressalert.ro
Ionel Boldea, zis Arega, a fost arestat pentru 30 de zileFoto: pressalert.ro

Poliţiştii l-au avut în mână, dar criminalul din Făget i-a bătut! Aşa susţine proprietarul casei din Temereşti, unde Ionel Boldea, care înjunghiase o familie într-un parc, miercuri dimineaţă, omorându-l pe bărbat şi pe soţia acestuia, intrase să se spele de sânge. Criminalul a fost prins abia joi dimineaţă, la ora 2.00.

Ionel Boldea, bărbatul care a ucis miercuri cu bâta o familie, soţ şi soţie, în parcul din Făget (Timiş), după care a rănit alte patru persoane, a fost capturat de poliţişti la 18 ore după crime, la câteva sute de metri de locuinţa sa din Bichigi. Individul de 33 de ani, poreclit Arega, a fost căutat de peste 200 de poliţişti şi le-a spus anchetatorilor că faptele sale au fost provocate de o icoană care l-a scos din casă la primele ore ale dimineţii. Cel mai probabil, agresorul suferă de grave afecţiuni psihice, amplificate de consumul de droguri.

Proprietarul casei din Temereşti, unde a încercat să se adăpostească Ionel Boldea la câteva ore după crima comisă la Făget, a rupt tăcerea. Acesta a povestit pentru publicaţia opiniatimisoarei.ro un episod halucinant. Bărbatul a dezvăluit că poliţiştii care au venit să-l ridice pe Boldea au fost pur şi simplu ridiculizaţi de criminal. 

„A intrat pe poartă, a venit în cameră. Era un taur. A intrat în bucătărie. Eram acolo cu soţia şi ea a zis către el, «Omule, dar ce ai păţit?». «Am picat cu bicicleta». A vrut să se spele unde spăla soţia vasele şi ea i-a spus să se ducă la baie”, îşi aminteşte proprietarul. 

“În momentul ăla a intrat Poliţia. S-a întâmplat apoi bătaie. De-a valma. Politiştii pe el şi el pe poliţişti. S-au bătut aici. A mai fost un sătean de-al meu, care a venit ulterior, după poliţie a intrat şi el. Cum dădea cu pumnii, aşa picau poliţiştii. Săteanul meu a strigat: «Împuşcă-l, că ne omoară pe toţi!». În final, a scos pistolul poliţistul şi a tras un foc jos”, relatează bărbatul.   

Ionel Boldea a furat apoi maşina din curtea casei, o Skoda Fabia, a spart poarta şi a demarat în trombă. În drumul său l-a lovit cu maşina şi pe proprietar, care s-a ales cu o julitură la braţ. Arega a plecat în direcţia Bichigi, satul în care îşi are şi domiciliul, aflat la şase kilometri de Temereşti. După doar câteva sute de metri, într-o curbă, a pierdut controlul maşinii şi a ieşit pe câmp. Până să ajungă şi poliţiştii la maşină, Ionel Boldea pur şi simplu a dispărut.

A mai trăit trei zile

După atacul sângeros de miercuri, soţia bărbatului ucis a fost dusă în stare gravă la Spitalul Judeţean din Timişoara. Aflată în comă, femeia în vârstă de 59 de ani s-a stins din viaţă sâmbătă din cauza rănilor provocate de atacator. 

Cei doi soţi, foşti ingineri aflaţi la pensie, merseseră în parc să facă exerciţii fizice. După ce i-a izbit cu bâta, Boldea i-a abandonat într-o baltă de sânge şi a fugit cu bicicleta.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net