Crin Antonescu: "Victor Ponta s-a sinucis politic"

Ultima actualizare:

    Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Fostul preşedinte al PNL a declarat că Victor Ponta este un om distrus din punct de vedere politic deoarece a fost încărcat cu toate relele sistemului de putere, inclusiv cu relele lui Traian Băsescu.

Dorinţa acerbă de a deveni preşedintele României cu orice preţ l-a transformat pe candidatul PSD-UNPR-PC în simbolul tutor relelor făcute de politicieni, aşa că lui Klaus Iohannis i-a fost foarte uşor să îl invingă în cursa pentru fotoliul de la Cotroceniu, crede Crin Antonescu.

”Pentru a rămâne la guvernare cu orice preţ, Ponta a făcut multe lucruri. Pentru ca el să devină preşedinte cu orice preţ, cei din jurul său au distrus multe lucruri, inclusiv USL, sfârşind prin a-l distruge chiar pe Ponta ca om politic.(...) Evident, este distrus. Nu știu în ce măsură există șansa revenirii și până la urmă depinde de domnul Ponta, de conjuncturi, dar gândiți-vă că dintr-un vârf de putere și de ascensiune și de convingerea atât de multor oameni că va obține toată puterea, a ajuns în fața acestor milioane de oameni suplimentare şi s-a pomenit, poate pe nedrept, dacă discutăm cazul său, a fi încărcat cu toate relele sistemului politic din România. În mod paradoxal, inclusiv cu relele lui Traian Băsescu”, a spus Antonescu, la Realitatea TV.

Politicianul versus non-politicianul

Lupta dintre Ponta şi Iohannis în turul doi al alegerilor prezidenţiale a fost de fapt lupta între un om politic şi unul non-politic şi tocmai acest lucru i-a mânat pe români să meargă în număr foarte mare la vot, este, de asemenea, părerea lui Antonescu.

”Oamenii, pentru că au atât de rar cuvântul, nu sunt dispuşi la nuanţe şi alegerile nu decurg ca un proces în care avem articole de Cod Penal mai severe sau mai blânde. Atunci se face o judecată în alb şi negru şi, când de o parte ai ce îţi aduce aminte de tot ce ai suportat tu de la politicieni, acela ajunge să poarte povara tuturor relelor făcute de toţi politicienii, inclusiv de adversari. De această dată, spre deosebire de 2009 sau 2004, am avut nu doi politicieni faţă în faţă, ci un politician şi un non-politician. Asta a generat speranţa şi verdictul dezechilibrat. În ciuda rezultatului extraordinar pentru care l-am felicitat pe Iohannis şi pentru care mă bucur, marea victorie a acestor alegeri este că s-a transmis mesajul: «Nu ne mai păcăliţi, nu stăm acasă! Suntem aici, vă pedepsim!». Iohannis a fost beneficiarul pedepsirii politicienilor şi în nici un caz campania sa nu a determinat acest rezultat. De fapt, nu a contat ce a făcut Iohannis. El s-a comportat ca un om de bun simţ care tocmai prin această atitudine, chiar dacă nu a oferit proba unor competenţe politice, a unui proiect politic, a fost de ajuns”, a mai afirmat Antonescu. 

PSD, un partid prea mare

Liberalul crede că România nu are un preşedinte din rândurile PSD, tocmai pentru că acest partid este prea mare şi că "lăcomia strică omenia". Din păcate pentru sociali-democraţi, ei nu au un om mai bun ca Victor Ponta, pe care l-au ucis politic în această campanie electorală.

"În campania care a început foarte repede după alegeri, după ce Ponta a fost reînvestit prim-ministru, a început o campanie în care tot mai mulţi oameni din PSD au început să repete acest laitmotiv că PSD e un partid prea mare ca să accepte să nu aibă Preşedinţia României. Putem constata, după trei rânduri de alegeri, că se dovedeşte contrariul. PSD e un partid poate prea mare ca să poată să aibă preşedintele. Sigur că se poate trage o morală de aici, că lăcomia strică omenia, problema PSD e şi o problemă a României, pentru că este cel mai mare partid şi atunci când nu avem de-a face cu această maree, când rămânem între noi şi cu alegătorii obişnuiţi, PSD e acel partid pe care l-a arătat şi turul întâi, un partid de 40%”, a spus Crin Antonescu.

”La momentul acesta, PSD nu are alt om mai bun decât Ponta și în sensul acesta este păcat că cel mai bun om totuși din cel mai mare partid a fost ucis sau s-a sinucis politic în această împrejurare”, a afirmat fostul preşedinte al PNL.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net