Cristi Borcea, eliberat din pușcărie după 9 luni, în baza legii recursului compensatoriu

Ultima actualizare:

    Cristi Borcea va fi eliberat din pușcărie după nouă luni, deși trabuia să stea după gratii șapte ani și șase lunifoto: arhiva Click!
Cristi Borcea va fi eliberat din pușcărie după nouă luni, deși trabuia să stea după gratii șapte ani și șase lunifoto: arhiva Click!

Cristian Borcea, încarcerat la Penitenciarul Jilava după a doua condamnare pentru corupție, în Dosarul plajelor retrocedate ilegal din Mamaia, va fi eliberat după o decizie definitivă a instanței. Fostul boss de la Dinamo beneficiază de prevederile legii recursului compensatoriu.

Pe 8 februarie 2019, Cristian Borcea, fost finanţator al clubului Dinamo, a fost condamnat definitiv la 5 ani închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, dosar în care fostul primar Radu Mazăre a primit 9 ani închisoare. De asemenea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus confiscarea sumei de aproape 1 milion de euro de la Cristian Borcea, el având de plătit şi 957.107 euro. El a plătit sumele dispuse de instanță.

În martie 2019, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a contopit cele două pedepse primite de Cristi Borcea în Dosarul transferurilor (6 ani şi 4 luni) şi în cel privind plajele retrocedate (5 ani). Instanţa a stabilit că faptele din cele două dosare sunt concurente şi a fost adăugat un spor. Prin urmare, Borcea are de executat 7 ani şi 6 luni de închisoare.

În martie 2014, Cristi Borcea fusese condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare în dosarul transferurilor, alături de alţi şapte reprezentanţi ai fotbalului românesc. El a fost eliberat condiţionat pe 2 iulie 2018, însă s-a reîntors în penitenciar pe 8 februarie 2019, după ce a fost condamnat în dosarul retrocedărilor de terenuri.

Decizia de azi a instanței, conform G4media.ro: ”În temeiul art. 425 ind.1 alin. 7 pct. 1 lit. b rap. la art. 587 alin. 3 C. pr. pen. respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. Menţine dispoziţiile sentinţei penale nr. 2586 din data de 11.09.2019 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 21740/ 4/ 2019. Dispune punerea de îndată în libertate a intimatului – condamnat BORCEA CRISTIAN, de sub puterea MEPÎ nr. 132/2019 emis de Curtea de Apel București, Secția I Penală, în baza sentinței penale nr. 48/ 2019, dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 06.11.2019.”

Cristi Borcea, 9 copii cu 4 femei

Cristi Borcea a intrat prima oară în pușcărie în 2014 şi a fost eliberat în vara anului 2018. Dar în timpul acesta viața afaceristului nu a fost deloc monotonă. În iulie 2015, Alina, soţia de atunci a fostului șef de la Dinamo, i-a făcut o fetiţă, al doilea copil al cuplului, iar în iunie 2016, Valentina Pelinel, cea care îi devenise iubită între timp, i-a făcut un băieţel, pe Milan. În noiembrie 2016, Borcea a divorțat de Alina Vidican, la notar, în Constanța.

După ce a ieșit din pușcărie, în septembrie 2018, Cristi Borcea s-a însurat cu Valentina Pelinel și a anunțat că noua lui soție este însărcinată cu gemene. Fetițele au venit pe lume în martie 2019, când tatăl lor era deja în pușcărie pentru a doua oară. Astfel, numărul moștenitorilor lui Borcea a ajuns la nouă. Afaceristul mai are trei copii din căsnicia cu Mihaela Borcea (1988 - 2011), doi copii din mariajul cu Alina Vidican și un copil dintr-o relație extraconjugală cu o avocată.

Citește și:

Cum s-a acomodat Cristi Borcea la viața din închisoare: «I-a dezarmat pe toți»

Cristi Borcea a avut grijă să-și aranjeze familia între cele două «pușcării»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net