Cristian Borcea află dacă va fi eliberat condiţionat

Ultima actualizare:

    Cristian Borcea ar putea fi eliberat cu şapte ani mai devreme, în baza recursului compensatoriu, dar şi din cauza problemelor de sănătate
Cristian Borcea ar putea fi eliberat cu şapte ani mai devreme, în baza recursului compensatoriu, dar şi din cauza problemelor de sănătate

Cristian Borcea are termen joi, la Tribunalul București, la contestaţia pe care a formulat-o împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 5 care i-a respins pe data de 24 aprilie cererea de eliberare condiționată. Instanţa a stabilit atunci şi faptul că fostul acţionar dinamovist poate face o nouă cerere abia la toamnă.

Cristian Borcea, care are de ispășit o pedeapsă de 7 ani și 6 luni de închisoare în urma contopirii condamnărilor din dosare, află joi dacă ar putea fi eliberat condiţionat. El a câștigat un an prin muncă. Cu toate astea, Judecătoria Sectorului 5 i-a respins lui Borcea solicitarea de eliberare condiționată, însă fostul acționar al Dinamo mai are o șansă, la Tribunalul București.

„Petentul (…) a muncit la toate penitenciarele în care a fost încarcerat astfel: la Penitenciarul Slobozia – Punct Preluare Deținuți, la Penitenciarul Poarta Albă – Centrala Termică, la Penitenciarul Valu lui Traian – Spălătore și S.C 21 Holding SRL, la Penitenciarul Jilava – fiind repartizat la muncă în exteriorul unității de detenție”, se arată în motivarea JS5.

De ce nu îndeplineşte Cristian Borcea condiţiile pentru eliberare

Judecătorii au apreciat că Borcea nu îndeplinește condițiile pentru eliberare, chiar dacă sunt scăzute zilele-câștig prin muncă, deoarece ele datează din perioada executării primei pedepse, iar între timp a mai primit o condamnare. "Situația juridică a petentului nu mai este identică celei avute în vedere cu ocazia soluționării primei cereri, pentru simplul motiv că a intervenit o nouă condamnare la pedeapsa rezultantă de 5 ani închisoare”, mai arată instanța în motivare.

Judecătoria Sectorului 5 a respins, în urmă cu o lună (24 aprilie), cererea fostului finanţator al clubului Dinamo Cristian Borcea de a fi eliberat condiţionat din Penitenciarul Rahova, însă decizia nu este definitivă. Conform deciziei instanţei, Cristian Borcea va putea depune o nouă cerere de eliberare condiţionată în luna septembrie.

Cristian Borcea a fost reîncarcerat la 8 februarie 2019, după ce a primit 5 ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia.

Citeşte şi:

Mesajul Valentinei Pelinel de ziua lui Cristian Borcea. Gravidă cu gemeni, a pozat în rochie mulată

Cristi Borcea a avut grijă să-și aranjeze familia între cele două «pușcării»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net