Cristian Boureanu rămâne în arest! Fostul deputat a încercat să convingă instanţa că nu mai este nevoie să stea în spatele gratiilor, după ce a fost trimis în judecată. Procurorii au spus, în faţa judecătorilor, că Boureanu trebuie să rămână în arest, în timp ce omul de afaceri şi avocaţii săi au explicat că poate fi în continuare judecat având o măsura prevenitivă mai blândă, cerând să fie plasat sub control judiciar.


La începutul săptămânii, procurorii au încheiat cercetarea şi au trimis instanţei dosarul în care Cristian Boureanu este acuzat de ultraj. Luna trecută, fostul deputat a insultat şi a lovit un poliţist, după ce maşina în care era pasager a fost trasă pe dreapta pentru un control de rutină. În dosar va fi judecată şi Laura Dincă, iubita fostului parlamentar, pentru mărturie mincinoasă. Ea ar fi încercat să influenţeze ancheta în favoarea lui Boureanu.

Acuzat că a agresat un poliţist de la Rutieră după un control de rutină în trafic, Cristian Boureanu şi-a justificat gestul în faţa instanţei, oferind o explicaţie surprinzătoare şi pentru prima dată de la scandal încercând să nu mai aibă o atitudine sfidătoare la adresa oamenilor legii. "Eram un beţiv, cetăţean român, pe scaunul din dreapta", aşa a descris el, în instanţă, întrega scenă care a dus la încarcerarea sa.

Deşi recunoaşte că are o parte din vină, fostul parlamentar acuză că poliţistul de la Rutieră este cel care l-a provocat. Ba chiar, Boureanu susţine că şi Laura Dincăa fost lovită. 

cristian_boureanu_lat_pe_jos.jpg

cristian boureanu lat pe jos
Cristian Boureanu a căzut lat, după ce a încasat un pumn de la polițistul pe care l-a lovit în zona inghinală
foto: captură Video Observator

"O maşină de poliţie ne-a tăiat calea şi ne-a blocat. Au văzut că eu sunt în dreapta. Au tras de uşă, am deschis geamul. Au zis: «Bourene, să vedem acum cât eşti de şmecher! Lasă, că o să vezi tu, legitimează-te!» I-am dat permisul de barcă, mi l-au aruncat înapoi şi m-au ameninţat: «o să te fac de râs în toată ţara» (...) Eram foarte nervos, atunci l-am înjurat. Chiar dacă îl înjuram continuu, eram un beţiv, cetăţean român, pe scaunul din dreapta", a povestit acesta în instanţă, citat de realitatea.net.

Boureanu s-a mai plâns judecătorilor că agentul care a practicat box timp 10 ani l-a lovit deşi a văzut că era beat. Fostul parlamentar spune că apoi şi logodnica lui a fost lovită pentru că ţipa. Cristian Boureanu a fost trimis în arest în noaptea de 8 spre 9 iunie după ce un scandal-monstru în trafic. 

 
 
Loading...