Cristian Țopescu, dat afară din televiziune de Elena Ceaușescu. Ce a scos-o din sărite

Ultima actualizare:

    Cristian Țopescu, în timp ce-i lua un interviu marelui fotbalist Gicu Dobrinfoto: arhivă personală
Cristian Țopescu, în timp ce-i lua un interviu marelui fotbalist Gicu Dobrinfoto: arhivă personală

Cristian Țopescu a murit marți, 15 mai, la spitalul Elias din Capitală. Cel mai cunsocut comentator sportiv din România fusese internat în urmă cu o săptămână la terapie intensivă și era vegheat de soție și de copii.

Vocea lui Cristian Țopescu a însoțit marile performanțe ale sportivilor români din ultima jumătate de secol. Într-un interviu mai vechi pentru revista Historia, marele comentator și-a amintit de un episod mai puțin plăcut din cariera sa, când a fost dat afară din televiziune, la ordinele Elenei Ceaușescu.

”Am lucrat la Tele­­viziune fiind plătit de Armată. În 1983, când am spus ceva la un meci de fotbal, Suedia‑România, precum că: «Unii fotbalişti români care au oferte de la cluburi renumite din străinătate, ar fi bine să li se permită să joace în străinătate, pentru că ar avea de câştigat ei, cluburile, Federaţia, întreg fotbalul românesc...!»

Primul ministru de atunci a sunat‑o pe «tovarăşa de la Cabinetul 2» şi i‑a comunicat: «Ţopescu a îndemnat tinerii din România să plece din ţară». «Tovarăşa de la cabinetul 2» a spus: «Daţi‑l afară din Televiziune!»

M‑am întors frumos în Armată, la Clubul Steaua, de unde plecasem. Am lucrat în biroul de presă de aici, apoi am lucrat pe lângă echipa de fotbal Steaua, în perioada de aur, când a câştigat Cupa Campionilor Europeni la Sevilla, în 1986.

N‑am suferit decât din punct de vedere moral, pentru că m‑au despărţit de o ocupaţie, nu o pot numi meserie, pe care o practicam cu pasiune. Pe urmă, a venit Revoluţia şi, în 1990, şeful meu de atunci de la secţia de fotbal, un mare handbalist, Cristian Gaţu, mi‑a zis să mă întorc în Televiziune”, a povestit Cristian Țopescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net