Inițiativa Coaliției pentru Familie de a cere prin referendum modificarea Constituției, astfel încât aceasta să prevadă că ”familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”, a fost puternic amendată în spațiul public. Printre susținătorii categoriilor discriminate de o asemenea prevedere se numără și editorialistul Cristian Tudor Popescu.


”3 milioane de concetățeni de-ai mei au semnat petiția inițiată de Biserica Ultrafericitului Daniel, care ar interzice căsătoria civilă între persoane de același sex prin modificarea în acest sens a Constituției. Nici măcar nu pot să-i ironizez. După 26 de ani de libertate, încă există 3 milioane de români care le refuză altor români un drept al omului. Acela de a iubi pe cine vrea”, a scris Cristian Tudor Popescu într-un editorial pe platforma republica.ro.

”A fi îndrăgostit de o ființă umană de același sex nu e imoral, stimați 3 milioane. Dacă iubesc un bărbat, de ce să nu am dreptul să împart cu el, printr-un act civil, patrimoniul, moștenirea, reprezentarea, spațiul locativ, așa cum am cu o femeie? Sau invers”, a adăugat editorialistul.

Cristian Tudor Popescu face distincția între reglementările la nivelul bisericii ortodoxe, care are tot dreptul să interzică oricărui preot ortodox să oficieze o căsătorie religioasă între persoane de același sex, dat fiind că credincioșii țin de Biserică și se supun regulilor ei.

”Dar cu ce drept nu îngăduie BOR zisa Mântuitorului, «Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți», Iisus neprecizând dacă aproapele e femeie sau bărbat? Cu ce drept se amestecă în Constituția care e pentru toți, credincioși sau ne, hetero sau homo?”, se întreabă CTP.

 

Loading...