Demisia Alinei Bica din magistratură, acceptată de CSM

Ultima actualizare:

    Alina Bica a fost șefa DIICOT
Alina Bica a fost șefa DIICOT

Update Alina Bica nu mai este magistrat. CSM i-a acceptat demisia după ce fostul procuror-șef al DIICOT, se autosuspendase din magistratură. Până la decizia de marți, Alina Bica a fost procuror suspendat la Parchetul General

Alina Bica este judecată în prezent pentru fapte de corupție în mai multe cauze. Mai exact, în 22 noiembrie 2014, ea a fost arestată preventiv, fiind acuzată de abuz în serviciu în legătură cu retrocedarea frauduloasă a unui teren de 13 hectare, în 2011, pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP. Prejudiciul în acest dosarse ridică la 62 de milioane de euro.

Despăgubirea a fost acordată omului de afaceri Gheorghe Stelian, un apropiat al lui Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, fost ministru al dezvoltării regionale şi fost ministru al turismului.

În 24 noiembrie 2014, CSM a decis suspendarea Alinei Bica din funcţia de procuror-magistrat şi încetarea activităţii la DIICOT.

Pe ordinea de zi a ședinței de marți se mai află două eliberări din funcție ca urmare a condamnării definitive: Veronica Cîrstoiu, în prezent judecător suspendat la Curtea de Apel București, și Ciprian Sorin Viziru, în prezent judecător suspendat la Tribunalul București.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net