CSM a respins revocarea șefei DNA! Doar Tudorel Toader a votat împotriva lui Kovesi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ședința la Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) unde s-a discutat solicitarea ministrului Justiţiei de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, s-a încheiat cu avizul negativ al procurorilor. Doar Tudorel Toader a votat împotriva Laurei Codruța Kovesi

CSM a dat aviz negativ propunerii de revocare a Laurei Codruța Kovesi. Au fost șase voturi pentru aviz negativ și doar unul împotriva și acela a fost, desigur, al lui Tudorel Toader, ministrul Justiției.

Ora 16.40. S-a încheiat ședința. Urmează ca Secția de procurori a CSM să dea un aviz, apoi propunerea ministrului Tudorel Toader, de revocare a Laurei Codruța Kovesi, va ajunge la președintele Klaus Iohannis care va decide.

Ora 16.20: Tudorel Toader: ”Pe mine nu m-au convins argumentele dumneavoastră (n.r. Codruța Kovesi. Adevărul va ieși la suprafață.”

Ora 16.00. ”Nu există nici o condamnare la CEDO pentru dosare DNA. Nici una în mandatele mele. Înainte au 12. Dosarele a 92 de inculpați achitați sunt înainte de 2013.”

Ora 15.45. Kovesi: ”Nu am criticat deciziile CCR, ci am explicat de ce nu se pot recupera anumite prejudicii. Era o discuție despre abuzul în serviciu.”

Ora 15.20. Kovesi: ”În mandatul meu, DNA a avut cele mai bune rezultate din istoria instituției.” ”Am respectat decizii CCR, jurisprudența CCR și a Curții Europene.”

Ora 15.15. Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a început să explice punct cu punct acuzațiile ministrului justiției, Tudorel Toader. ”Acuzațiile nu se suțin”, a spus șefa DNA, de la începutul expunerii.

Ora 15.00. Ministrul justiției, Tudorel Toader și procurorul general Augustin Lazăr se contrazic asupra motivelor cererii de revocare a Laurei Codruța Kovesi.

Ora 14.00. La şedinţă vor fi prezenți atât Kovesi, cât şi ministrul justiţiei, Tudorel Toader. Acesta a prezentat din nou cele 20 de argumente juridice pe care s-a bazat când a început procedurile de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi.

Peste o mie de magistraţi au transmis, cu o zi în urmă, o scrisoare în care arată că CSM este singura autoritate statală care gestionează cariera magistraţilor şi are obligaţia constituţională de a apăra independenţa acestora, "interesul de a proteja reputaţia şi de a asigura autoritatea magistraţilor fiind superior aceluia de a permite o discuţie liberă asupra imparţialităţii acestora, chiar purtată de un ministru al Justiţiei", scrie news.ro.

Şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM a început la ora 14.00.

Procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a transmis, vineri, că va urma procedura legală şi se va prezenta, oricând este nevoie, să răspundă, punct cu punct, tuturor afirmaţiilor prezentate de ministrul Justiţiei. "

Tot vineri, preşedintele Klaus Iohannis spunea, la Bruxelles, că raportul prezentat de ministrul Justiţiei a fost lipsit de claritate şi de temeinicie şi că nu vede motive temeinice, din ceea ce a prezentat ministrul, pentru a propune revocarea procurorului şef al DNA.

Avizul de astăzi, de la CSM, este consultativ, dar obligatoriu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net