În timp ce mai mulți oficiali, printre care și prefectul Capitalei, se plâng de ritmul lent al campaniei de vaccinare, jurnalistul Cristian Tudor Popescu credecă soluția ar putea veni din partea Bisericii.


Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat luni seară, la Digi24, că dacă se păstrează actualul ritm de vaccinare în București, obiectivul nu va fi atins până toamnă, și anume 1,2-1,3 milioane de vaccinați la sfârșitul lunii august.

Cristian Tudor Popescu spune că Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, ar ajuta foarte mult campania de imunizare a populației dacă ar deveni el însuși exemplu personal și aranunța public că s-a vaccinat. „Asta e Săptămâna Patimilor, da? În Săptămâna Patimilor, dacă ar ieși Patriarhul Daniel acum și nu trebuie să-și suflece hainele preoțești ca să se vaccineze, este suficient să anunțe Patriarhul că s-a vaccinat, atât. „Domnule, m-am vaccinat, vaccinul este și el de la Dumnezeu””, sa declarat Cristian Tudor Popescu la Europa FM, potrivit Libertatea.ro.

Citește și:

Centrele de vaccinare anti-Covid rămân deschise și de Paște. Mesajul ministrului Sănătății

Mesajul unui preot din Sinaia pentru cei anti-vaccin: «Mă tot uit la locul vaccinului şi n-a apărut semnul fiarei»

"Printre cei care sunt anti-vaccin, foarte mulți sunt religioși practicanți. Deci, dacă ar da un astfel de semnal, am văzut că Biserica Ortodoxă a dat semnale în sensul susținerii campaniei de vaccinare, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei s-a vaccinat, iar preoții au discutat cu Guvernul să contribuie la îndemnarea cetățenilor pentru a se vaccina, dar dacă ar face-o Patriarhul ar fi, după părerea mea, un efect foarte puternic asupra celor care sunt reticenți la vaccinare", a mai declarat Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

 
 
Loading...