Cu câți bani a ajutat Biserica Ortodoxă ca să trecem peste pandemia de coronavirus. Ce avere are BOR

Ultima actualizare:

    Preoții au donat echipamente medicale către spitaleFoto: impact.ro
Preoții au donat echipamente medicale către spitaleFoto: impact.ro

Când omenirea trece printr-o perioadă grea, Biserica nu trece nepăsătoare, ci se implică cu tot ce poate. În cazul pandemiei de coronavirus, preoții s-au mobilizat și i-au ajutat pe cei aflați în nevoie. Iată cu câți bani a ajutat Biserica Ortodoxă ca să trecem peste pandemia de coronavirus!

Biserica Ortodoxă Română (BOR) s-a mobilizat, pentru ca ajutorul ei să ajungă la cât mai multe persoane aflate la nevoie. Parohiile, eparhiile, dar și Patriarhia au pus mână de la mână și au oferit ajutor financiar în valoare de peste 3,5 milioane de euro, de la începutul crizei de coronavirus și până pe 4 mai.

Banii și alimentele au ajuns la cei bolnavi și săraci.

”BOR continuă ampla sa acțiune caritabilă dedicată celor afectați de pandemie, oferind ajutor concret și diversificat, la nivel de parohii și eparhii, persoanelor vârstnice și sărace, bolnave sau cu dizabilități, celor aflați temporar în izolare sau în carantină. Prin implicarea directă a centrelor eparhiale, protopopiatelor, parohiilor și mănăstirilor din cuprinsul Patriarhiei Române, în perioada 28 aprilie-4 mai, a fost oferit un ajutor financiar și material în cuantum de încă 2.273.189 lei. Rezultatul ajutorului oferit până în prezent la nivelul întregii Patriarhii, în cuantum de 17.149.663 lei (3.551.390 euro), reflectă puternica solidaritate a clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, precum și capacitatea  de mobilizare a acestora de a-i ajuta pe oamenii aflați în necazuri și suferințe”, au transmis reprezentanții Patriarhiei Române.

Câte biserici are Biserica Ortodoxă Română

Biserica Ortodoxă Română este organizată în șase mitropolii, 12 arhiepiscopii și 15 episcopii în România, cu un total de 13.527 parohii și filii, deservite de 14.513 preoți și diaconi, ce slujesc în 15.218 lăcașuri de cult.

Pentru românii ortodocși din Diaspora, există 4 mitropolii (constituite din 3 arhiepiscopii și 6 episcopii) în Europa; o Mitropolie și o Episcopie pe continentul american și o Episcopie a Australiei și Noii Zeelande.

În anul 2006, în țară existau 631 de mănăstiri, în care trăiau circa 3.500 de monahi și 5.000 de monahii. Trei Mitropolii diasporale și patru Episcopii diasporale se află în afara României din granițele actuale, fără a socoti aici

și Basarabia.

În România, pentru ortodocși, există mai mult de 18.00 de biserici și peste 18,8 milioane de credincioși.

Ce avere deține Biserica Ortodoxă Română

Biserica Ortodoxă Română se află în topul celor mai profitabile instituţii din ţară, iar veniturile continuă să crească. Arhiepiscopiile şi Mitropoliile din ţară deţin averi uriaşe, de la clădiri, terenuri, mii de hectare de pădure până la trusturi de presă.

Cultul ortodox deţine la nivel naţional 40.000 de hectare de pădure şi 40.000 de hectare de teren arabil.

Valoarea terenului arabil şi a pădurilor aflate în proprietatea Bisercii Ortodoxe este estimată la 420 milioane euro, potrivit unei investigaţii realizate în 2011 de Televiziunea Naţională.

Totodată, deține culturi întrego de vie,prodce vin pe care-l vinde, are fabrici de lumănări, tipografii, fără să plătească impzite la stat.

Cei de la money.ro arătau încă din 2007 că BOR administrează una dintre cele mai mari averi din România, a cărei valoare depășea atunci trei miliarde euro.

Jurnaliștii arătau atunci că cele 40.000 hectare de pădure erau evaluate la 400 milioane euro, 40.000 hectare de teren arabil, la 20 de milioane euro, BOR avea participații la peste 15 firme din sectoarele hotelier, media, energie, agricol, industria lemnului și construcții, 4,4 milioane euro erau în conturile bancare la BCR ale Patriarhiei, a șase Mitropolii și a zece arhiepiscopii și avea venituri anuale, în valoare de 90 de milioane euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net