Cu cine se luptă Florin Iordache pentru șefia Consiliului Legislativ? Răspuns: „Altă întrebare!”

Ultima actualizare:

    Florin Iordache candidează la șefia Consiliului Legislativ, funcție care este pe viață
Florin Iordache candidează la șefia Consiliului Legislativ, funcție care este pe viață

Florin Iordache se luptă pentru șefia Consiliului Legislativ cu încă doi contracandidați: Augustin Zegrean și Ionuț Duli Mazâlu. Numirea în funcție a lui Iordache era ca și stabilită, asta până să apară cei doi noi pretendenți. Acum, lucrurile se complică pentru fostul ministru al Justiției căci ar putea pierde și această funcție. Reamintim faptul că Florin Iordache, din cauza imaginii șifonate pe care o are în ochii opiniei publice, a fost eliminat de pe listele PSD și nu va putea candida la alegerile parlamentare 2020.

Florin Iordache vrea șefia Consiliului Legislativ. El a pierdut șansa să fie ales senator sau deputat 

La ora 16.00 este convocat plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului pentru votarea președintelui Consiliului Legislativ. Potrivit legii, este nevoie de votul majorității senatorilor și deputaților, adică 233 de voturi, pentru numirea acestuia. În cursă au intrat trei candidați: Florin Iordache, deputat PSD, recent exclus de pe listele partidului pentru parlamentare, Augustin Zegrean, fost șef al Curții Constituționale și Ionuț Duli Mazâlu, actualul secretar general al Consiliului Legislativ. De menționat este faptul că această funcție este pe viață.

Ce este Consiliul Legislativ

Consiliul Legislativ este o instituţie importantă pentru procesul legislativ. Angajaţii de aici avizează toate legile depuse la Parlament astfel încât să reglementările să nu se suprapună, să nu contrazică prevederi din alte legi sau să nu intre în contradicţie cu Constituţia. Aşa se menţine un cadru legislativ cât de cât coerent.

CITEȘTE ȘIFlorin Iordache, gesturi obscene în Camera Deputaților. A arătat degetul mijlociu către Opoziție

Ce salariu are șeful Consiliului Legislativ

Șeful Consiliului Legislativ este numit prin votul senatorilor şi deputaţilor, nu are o limită de mandat şi nu există nici o procedură prin care să poată fi revocat. Deci, nu poate fi schimbat şi ar putea rămâne în funcţie pană la sfârşitul vieţii. Asta dacă nu se decide să demisioneze. Sau își pierde drepturile electorale, este condamnat definitiv sau apare între timp vreo incompatibilitate. De exemplu, potrivit Digi 24, fostul preşedinte al Consiliului, Dragoș Iliescu are 77 de ani, este pensionar şi s-a aflat la conducerea instituției pentru un sfert de secol. 

Potrivit declarației de avere a fostului președinte, acesta a fost remunerat cu un salariu de 12.000 de lei pe lună.

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net