Cui au lăsat soţii Maleon averea lor! Ce bunuri aveau Andra şi Bogdan

Ultima actualizare:

    Anda şi Bogdan Maleon s-au sinucis în Ajunul CrăciunuluiFoto: arhivă personală
Anda şi Bogdan Maleon s-au sinucis în Ajunul CrăciunuluiFoto: arhivă personală

Gestul extrem al soţilor sunicigaşi de la Iaşi a provocat un şoc imens în rândul apropiaţilor lor. Andra şi Bogdan Maleon ş-au spânzurat în prima zi de Crăciun, motivele nefiind nici acum, la patru luni de la moartea lor, elucidate. Ceea ce s-a aflat este ce bunuri strânseseră cei doi în timpul căsniciei şi cui îi va rămâne întreaga lor avere.

Bogdan și Anda Maleon au fost găsit morți, în propria casă, în prima zi de Crăciun. A fost o moarte învăluită în mister. Cei doi au băut împreună, după care ar fi luat decizia de a se spânzura. S-au vehiculat mai multe cauze. Soţii aveau  datorii la bănci şi  faptul că Anda nu mai avea loc de muncă şi nu putea rămâne însărcinată au fost doar câteva ipoteze. 

Femeia a fost manager de proiect la o companie agricolă și expert la o altă firmă, iar Bogdan era profesor universitar și director de biblioteacă. Curios este  că cei doi și-au făcut testamentul cu câteva luni înainte de marea tragedie. Potrivit presei locale, familia Maleon şi-a încheiat testamentul la un notar din Iaşi, în vara anului trecut. Motivaţia familiei la încheierea actului a fost ca o reacţie de asigurare în condiţiile în care cei doi soţi călătoreau destul de des în afara graniţelor ţării.

Anda şi Bogdan ar fi semnat că îşi lasă averea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, unitate de învăţământ la care el era profesor. Însă, este puţin probabil ca BCU să intre în posesia bunurilor. Casa şi terenul familiei nu vor intra în proprietatea universităţii din Co­pou, ci vor fi vândute de către banca de la care profesorul a împrumutat bani, pentru construirea imobilului. Terenul pe care a fost construită casa are o suprafaţă de apro­xi­mativ 300 de metri pătraţi.

Pe acesta fusese casa părinţilor lui Bogdan Maleon. În anul 2012, Bogdan şi Anda Elena Maleon au contractat un credit prin programul Prima Casă în valoare de 56.000 de euro. Potrivit ziaruldeiasi.ro, cei doi au mers şi au depus documentaţia la agenţia băncii din Copou. Pentru acest împrumut, pe data de 19 aprilie 2012, familia Maleon a încheiat un contract de garantare pentru achiziţia de locuinţe, iar astăzi, dreptul de ipotecă aparţine 50% băncii BRD şi 50% – Ministerul Finanţelor Publice, prin Fondului Naţional de Garantare. În aceste condiţii, sunt şanse minime ca imobilul să intre în posesia Universităţii „Alexan­dru Ioan Cuza” Iaşi, suma care ar rămâne după vânzare este însă importantă. Casa cu etaj este situată într-un cartier bine cotat pe piaţa imobiliară din Iaşi.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net