Cum aflați online dacă participați la pensiile private

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cei care nu știu la ce fond merg banii lor de pensie privată (Pilonul II), pentru că nu și-au ales fondul, pot să afle aceste informații folosindu-se de o aplicație pusă la dispoziție de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), scrie digi24.ro.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat o aplicație după ce a constatat că cea mai mare parte dintre întrebările și solicitările care-i erau adresate de cetățeni cu privire la pensiile private erau despre unde anume se duc banii celor care au fost repartizați aleatoriu, adică cei care nu și-au ales ei singuri fondul.

Aplicația respectivă este de fapt o cerere ce se poate completa online, de la orice dispozitiv care e conectat la Internet, potrivit Avocatnet.ro. În cererea online, solicitanții trebuie să scrie prenumele, numele, codul numeric personal, numărul de telefon, adresa de e-mail, precum și intervalul orar în care pot fi contactați. De asemenea, trebuie bifată căsuța în dreptul căreia scrie ”Nu sunt robot”, astfel încât sistemul să știe că cerea este trimisă de o persoană reală.

Denumirea fondului la care sunt alocați cetățenii pentru care se plătesc bani de pensie privată poate fi aflată în cel mult zece zile. După completarea solicitării, petenții urmeazî să fie contactați de societatea la care sunt asigurați. Dacă aceasta nu se întâmplă ei trebuie să revină cu un mesaj electronic la adresa office@asfromania.ro.

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net