Cum ajunge carnea stricată din magazine pe masa de Anul Nou

Ultima actualizare:

    După ce expiră, produsele din carne primesc etichete cu date de valabilitate noifoto: Hepta
După ce expiră, produsele din carne primesc etichete cu date de valabilitate noifoto: Hepta

Un întreg scandal comercial a izbucnit după ce 18 persoane au ajuns în spital pentru că au mâncat carne expirată. Aceasta fusese achiziționată dintr-un hipermarket Auchan din Constanța. După toate acestea, un angajat în domeniu a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre ceea ce se întâmplă, de fapt, cu carnea din marile magazine.

Bărbatul a dezvăluit pentru cotidianul Adevărul că aceasta se vinde chiar și la 13 zile după termenul de expirare inițial. Comenzile pentru astfel de produse sunt foarte mari, mai ales în perioada Sărbătorilor de iarnă, însă odată ce ajung în vitrinele magazinelor, nu sunt vândute în totalitate. Pentru că nu vor să renunțe la ele, chiar dacă sunt expirate, patronii marilor magazine au găsit fel și fel de metode pentru a le pune, din nou, la vânzare.

Bărbatul citat povestește că atunci când ajung produsele în magazin, acestea au un termen de valabilitate de șapte zile. Angajații se ocupă de pregătirea cărnii, o tranșează, scot pulpa, spata și o feliază. Apoi, aceasta ajunge în vitrine, cu un termen de valabilitate de trei zile.

Cubulețele din carne sunt deja expirate când ajung în vitrine

În cea de-a treia zi, produsele care nu au fost vândute nu sunt aruncate, așa cum ar trebui. Angajații primesc ordine conform cărora trebuie să le curețe de părțile stricate, iar apoi să le taie în cubulețe. Cubulețele ajung, din nou, în vitrine, cu un alt termen de valabilitate de trei zile.

Dacă nici acestea nu sunt vândute după cele trei zile, ajung din nou în carmangerie. Angajații le condimentează pentru a masca eventualele mirosuri neplăcute, carnea fiind, deja, expirată și stricată. Cubulețele ajung, din nou, în vitrine, de data aceasta cu un termen de valabilitate de patru zile.

Carnea tocată, rămășițele cuburilor expirate

Dacă după cele patru zile, cubulețele condimentate nu s-au vândut, nici acum nu sunt aruncate. Angajații le aduc, din nou, în carmangerie, unde le spală cu apă rece. Apoi, carnea trece prin mașinile de tocat și ajunge în vitrine chiar și sub forme de mici, cu un termen de valabilitate de șase zile.

Ce se află în mâncarea gătită de la raioanele de gastronomie

După cele șase zile de „valabilitate”, carnea este, iar, „restaurată”. Patronii marilor magazine trimit ordine angajaților să folosească carnea tocată, deja expirată de 13 zile, pentru realizarea diverselor preparate de la raionul de gastronomie. Așa ajung clienții să consume musaca, chiftele și sarmale făcute din carne stricată.

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net