Cum a ajuns locotenent-colonelul SRI Daniel Dragomir, pe lista celor mai căutați infractori din România

Ultima actualizare:

    Locotenent-colonelul Daniel Dragomir va fi vânat în toată lumea de autoritățile române
Locotenent-colonelul Daniel Dragomir va fi vânat în toată lumea de autoritățile române

Fostul locotenent colonel SRI Daniel Dragomir a fost condamnat definitiv joi, la 3 ani şi 10 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani și pentru a scăpa de mâna legii a fugit din țară. Dragomir este cel mai înalt ofițer din serviciile speciale ale României care este condamnat în ultimii 25 de ani și este dat acum în urmărire internațională

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, ca Daniel Dragomir, acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, ”să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare la care adaugă sporul obligatoriu de 10 luni închisoare (o treime din pedepsele care nu se execută), în final inculpatul având de executat pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 10 luni închisoare în regim de detenţie”. Potrivit news.ro, în cazul soţiei lui Dragomir, Zoica Dragomir, acuzată de complicitate la trafic de influenţă, pedeapsa este de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere. frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu institu?ii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, aceastal va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 zile, în cadrul S.P.G.C. – Serviciul Public de Gospodărire Comunală sau în cadrul Primăriei Pantelimon. De asemenea, de la fiecare dintre cei doi este confiscată suma de 1.015.176,66 lei. 

De ce este acuzat colonelul Daniel Dragomir

Conform procurorilor, în perioada octombrie 2012 - octombrie 2013, Dragomir, care îndeplinea funcţia de şef de grupare sectoare informativ-operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combaterea Terorismului din cadrul Serviciului Român de Informaţii, beneficiind de ajutorul soţiei sale, a pretins şi, ulterior, a primit de la omul de afaceri Rami Ghaziri, administrator al Agroli Crevedia, suma totală de 462.567 de euro. Suma era compusă, potrivit anchetatorilor, din 374.078 euro, bani primiţi într-un cont bancar deschis pe numele altei persoane, 70.575,87 euro reprezentând finanţarea cheltuielilor necesare înfiinţării, dotării şi asigurării funcţionarii unei societăţi comerciale, incluzând şi un autoturism de lux, marca Porsche Cayenne şi 18.000 euro, reprezentând salariul lunar de 8.000 lei, primit de soţia lui Dragomir, Marinela Zoica, în calitate de administrator al firmei nou înfiinţate."Sumele de bani menţionate mai sus au fost pretinse şi primite de către inculpatul Dragomir Daniel, pentru a-şi folosi influenţa, prin prisma funcţiei deţinute, asupra unor funcţionari publici, factori de decizie în cadrul Ministerului Finanţelor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Garda Financiară”, au arătat procurorii DNA conform news.ro. După ce DNA l-a inculpat, Dragomir a început o campanie asiduă împotriva justiției, fiind unul dintre protagoniștii audierilor din Comisia SRI din Parlament în care PSD a încercat să dovedească presupusele abuzuri din Justiție. Daniel Dragomir a participat la zeci de emisiuni ale unor televiziuni apropiate de PSD și de mari condamnați de corupție în care a denunțat așa-zisele abuzuri împotriva sa. Potrivit g4media.ro, care citează rechizitoriului DNA, Daniel Dragomir (41 de ani), a intrat în SRI ca ofiţer operativ la Direcţia generală de combatere a terorismului. În 2006, a fost avansat şef birou, în 2008, şef de sector şi în 2010, şef de grupare de sectoare.

Dragomir, acuzat și de hărțuirea Laurei Codruța Kovesi

În septembrie 2016, fostul colonel SRI a fost arestat și în cazul Black Cube, afacerea de hărţuire a fostei şefe DNA, Laura Codruța Kovesi. Dragomir ar fi comandat operaţiunea din România a celebrei agenţii israeliene de detectivi internaţionali „în numele altor persoane”. Deși dosarul a fost deschis de DIICOT în septembrie 2016, nici până astăzi nu a fost finalizat.

Citiți și

Daniel Dragomir, fost colonel SRI, dat în urmărire. Este condamnat pentru spălare de bani și trafic de influență

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, a pierdut procesul la Comisia Europeană

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net