Cum a ajuns Marian Godină să-și cumpere o alpaca

Ultima actualizare:

    Marian Godină a fost convins de soția lui să cumpere o alpacaFoto: Arhiva personală
Marian Godină a fost convins de soția lui să cumpere o alpacaFoto: Arhiva personală

Simpaticul polițist Marian Godină și-a cumpărat de curând o alpaca, la insistențele soției. Acesta și-a botezat animalul Pablo, iar el și partenera lui de viață sunt efectiv topiți după el.

Marian Godină și-a cumpărat un animal destul de rar întâlnit în casele românilor. Soția a fost cea care l-a convins să facă acest pas. La început, polițistul din Brașov a luat-o ca pe o glumă, dar mai târziu s-a trezit stăpânul unui animal răspândit în Munții Anzi din America de Sud.

„Am luat ca pe o glumă discuția asta și nici prin cap nu-mi trecea că peste câteva luni voi avea numai paie și fân prin mașină.

Zilele treceau fără ca Georgiana să înceteze din a-mi spune că își dorește o alpaca. Eu îi răspundeam în continuare ironic și nu-i luam în serios doleanța, crezând că e un moft care o să-i treacă. Dar nu i-a trecut.

Ba chiar s-a intensificat și insistențele erau tot mai dese. Între timp am ajuns să văd, fără să țin neapărat asta, toate videoclipurile de pe youtube cu alpaca de toate felurile și culorile. (...) Fără să îmi dau seama, prin faptul că i-am adus argumentele astea nu am făcut decât să-i dau de înțeles că aș fi și eu de acord cu alpaca. Dacă aș fi continuat să fac mișto atunci când îmi zicea de alpaca, probabil că am fi rămas la stadiul ăla. ”, a scris Marian Godină pe blogul său personal.

Marian Godină și-a cumpărat alpaca din Arad

Numele animăluțului este Pablo
Numele animăluțului este Pablo

Soția lui Marian Godină și-a sunat nașul, care i-a spus că știe pe cineva care vinde alpaca. Astfel, Georgiana l-a făcut pe soțul ei să se obișnuiască cu acest gând. Pânnă la urmă, tot Godină a fost cel care a contactat un vânzător de Alpaca din Arad. 

„-Uite!!! Am vorbit cu nașu’ și a zis că știe unde găsim de cumpărat!.

Normal că l-am contactat pe Traian și l-am întrebat. Nașu’ se amuza copios pe seama mea și îi plăcea tare să facă mișto de mine.-Tu chiar vrei să iei? Pffff…abia aștept să te văd cu capra! Ai pus-o! Să vezi ce cari la fân, aduni rahat de capră…apoi tratamente…-Ce tratamente?? Păi o iau gata bolnavă?

Cred că râdea de mine cu sughițuri…Până la urmă am ajuns să sun “dealerul” de alpaca, care mi-a confirmat că îmi poate vinde un pui. Pentru că urma să plecăm în Austria și alpaca domicilia la Arad, am gândit eu ca un om mare că la întoarcere trecem prin Arad, băgăm animalul în mașină și venim acasă cu tot cu capră, scâpând astfel de prețul transportului, destul de piperat de altfel.

L-am sunat pe vânzător și i-am spus cum am stabilit să facem.-Și băgați alpaca în mașină???-Da. Nu merge?-Nuuuu! Trebuie cu o remorcă ceva.-No bine, așa facem atunci. O aduceți dumneavoastră cu remorca.Zilele următoare, împreună cu tata socru ne-am apucat și am construit grajdul, sub ochii entuziasmați ai Georgianei care era mai nerăbdătoare să-i vină animăluțul decât să plecăm la ski.”, a povestit Marian Godină.

Alpaca nu are voie în casă, dar soția lui Godină „încalcă” regulile

Georgiana a fost cea care a venit cu ideea să cumpere o alpaca
Georgiana a fost cea care a venit cu ideea să cumpere o alpaca

Marian Godină și soția lui i-au ales numele Pablo. Puiul de alpaca a fost la început dezorientat, însă cei doi au încercat să se apropie de el, iar în scurt timp animăluțul s-a obișnuit cu noua lui casă. Chiar dacă au stabilit ca alpaca să stea afară, Georgiana mai încalcă regula și bagă animalul în casă. 

„Pentru că timpul a fost foarte scurt, nu aveam pic de fân acasă, așa că am început să caut. Am găsit undeva și m-am dus să iau câțiva baloți. După cum stabillisem de la început, era treaba Georgianei, dar fiind prima zi am zis să o las să se bucure de prezența lui Pablo.Ieri am venit acasă de la sală și am găsit cămila în casă. Am evacuat-o, după cum se vede în video. Georgiana mi-a zis că numai puțin a băgat-o în casă ca să vadă cum reacționează. Astăzi capra era din nou prin casă, spăla vasele cu Georgiana.”, a mărturisit polițistul.

Cât costă o alpaca

Alpaka sau pako este un animal erbicor orginar din Anzii Cordilieri. Animalul este înrudit cu cămila și a fost domesticit pentru lână. Pentru că are un caracter blând, este folosit și în anumite metode terapeutice de contact cu animale. La noi în țară, un astfel de animal se vinde la prețul de 800-1000 de euro. Alpaca este mai mică decât o lamă, cântărind între 55-65 de kg. Lâna de alpaca este foarte populară, fiind mai fină decât cașmirul și mai călduroasă decât luna. 

Citește și

Au făcut piesă de teatru după cartea polițistului Marian Godină 

Marian Godină dă peste nas celor care spun că polițiști au ”salarii nesimțite”. A dat cărțile pe față

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net