Pepenele roșu este printre fructele recomandate pe timp de vară. Dar cum alegi cel mai dulce și mai copt pepene roșu? Reporterii Click! au întrebat specialiștii și vă spun cum să nu te păcălești când cumperi pepene roșu


În orice breaslă există oameni etalon, al căror cuvânt este respectat și ascultat. În Piața Obor din București, cea mai mare din România, vinde pepeni Filuța Călin. Toată lumea a auzit de ea, mulți o știu, Click! a întâlnit-o și i-a cerut sfatul pentru alegerea pepenelui roșu cel mai dulce și copt. Până la terminarea școlii a fost Filuța a fost cadru didactic, directoare de școală în Dăbuleni, patria pepenilor iar de cultură s-a ocupat soțul, inginer agronom. Acum, pentru că este în vacanță, liberă ca păsările cerului, Filuța noastră, profesoară de materii tehnice, a ajuns vânzătoare de pepeni în Piața Obor. Când vorbește în jurul ei se face gaură, țăranii ciulesc urechile, nu zice nimeni nimic.

Sfaturi pentru alegerea pepenelui

-Alegerea pepenelui nu depinde de mărime, principiile sunt aceleași

-Pepenele se bate în coajă cu mișcări ușoare. El trebuie să vibreze ușor în interior

-apoi este verificată forma pepenelui, coaja trebuie să aibă un aspect regulat, fără pete sau excrescențe

-la pipăit, coaja trebuie să nu fie moale, să nu intre degetele în ea

-urmează verificarea gustului prin tăierea unei bucăți de firmă triunghiulară

-”dopul”, bucata folosită pentru degustare, trebuie să aibă semințele negre sau maron, miros proaspăt și gust plăcut

-operația este valabilă doar dacă pepenele este mâncat în următoarele câteva ore

”Dacă cumpărătorul are de gând să consume pepenele a doua zi sau să îl pună la rece, în frigider sau în apă, nu este indicată tăierea”dopului”, cum se spune bucății triunghiulare scoasă pentru degustare. De ce? Pepenele nu se mai răcește bine și își modifică aspectul la interior”, ne-a declarat Filuța Călin din Dăbuleni, a cărei familie crește pepeni de peste 35 de ani.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: