Cum am condus taxa auto pe ultimul drum

Ultima actualizare:

    Reporterul Click! a înmatriculat  prima maşină fără timbrul de mediu
Reporterul Click! a înmatriculat prima maşină fără timbrul de mediu

Haos şi agitaţie fără seamăn la înmatriculări, în prima zi fără taxă auto! Şoferii s-au aşezat la cozi cu noapte-n cap, să fie siguri că apucă să-şi înscrie maşinile în aceeaşi zi. Nu de alta, dar nimeni nu crede că o minune ţine prea mult…

Reporterul Click! a reuşit să înscrie un autoturism după aproape 12 ore de stat la cozi şi ghişee. Şi a fost norocos! Sute de şoferi s-au călcat în picioare în îmbulzeală, dar nu au mai prins programul de lucru, astfel că se văd nevoiţi să o ia astăzi de la început. Şi îţi trebuie nervi, nu glumă! Călăraşi, ora 3 şi un pic dimineaţa. Primele persoane apar în faţa Biroului de Înmatriculări. Programul de lucru începe la 8.30, dar oamenii au venit pregătiţi. Înfofoliţi până-n vârful urechilor, cu termosul de ceai sau cafea, şi-au ocupat locurile la coadă şi s-au pus pe aşteptat. Unii spuneau bancuri, alţii discutau politică, vizibil fericiţi că în sfârşit au scăpat de birul care le dădea mari bătăi de cap.

Toate bune şi frumoase până spre 6 dimineaţa, când în faţa Biroului de Înmatriculări ajunseseră deja zeci de persoane care îşi reclamau locul la coadă. Nervi, haos, ţipete şi înjurături. Pentru că nu era nimeni să îi organizeze, unii mai descurcăreţi s-au şi pus să întocmească liste de aşteptare. Şi vai şi amar  de cei care ar fi îndrăznit să le înşele vigilenţa.


    Bucureşti. La sediul DRPCIV  din şoseaua Pipera cozile  au fost interminabile
Bucureşti. La sediul DRPCIV din şoseaua Pipera cozile au fost interminabile


    Călăraşi. Reporterul Click!  a reuşit să înscrie  un autoturism după  aproape 12 ore de  stat la cozi şi ghişee
Călăraşi. Reporterul Click! a reuşit să înscrie un autoturism după aproape 12 ore de stat la cozi şi ghişee

“A venit unu’ să ne prostească. Cică a făcut programare pe mail. Ce mail, bă, tataie? Ia-o uşurel din loc! Verifică-ţi mailul, vezi că zice să stai acasă. Ce, crezi că noi suntem proşti? Trebuie să ne organizăm singuri, că pe poliţişti nu îi interesează de noi. Ei vor să stea liniştiţi la căldură. Am sunat marţi de mi-au ieşit ochii din cap, nu mi-a răspuns nimeni. Cred că au scos telefonul din furcă. Apoi au lansat zvonul că taxa iese pe 6, pe 7 februarie. Ca să nu se înghesuie lumea! Vă daţi seama? Trebuie să luăm numerele azi, nu mâine, nu poimâine. Că o să intre la loc. Acum au scos taxa, ca să iasă ei din puşcării cu graţierea. Să ne ia ochii. Ehei, ce o să mai plătim! Ce, suntem proşti?”, spune Costică, un şofer din Călăraşi venit de la zeci de kilometri să înmatriculeze un hârb care circula cu numere de Bulgaria.

Cu o oră înainte de deschiderea programului de lucru, pe listele de aşteptare erau înscrişi deja peste 100 de şoferi. La ora 16.00 – la finalul programului, nici jumătate dintre ei nu reuşiseră să depună dosarele auto.


    La ora 3 dimineaţa,  la Călăraşi se făceau  liste de aşteptare
La ora 3 dimineaţa, la Călăraşi se făceau liste de aşteptare
image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net