Duminică, 27 decembrie, a debutat oficial în România campania națională de vaccinare, iar primul român care a primit vaccinul împotriva Covid-19 este o asistentă de la Institutul "Matei Balș". Mihaela Anghel a fost aleasă în mod simbolic, datorită implicării ei în ecuația primului caz de coronavirus din România.


Prima persoană din România care a primit vaccinul împotriva Covid, duminică, 27 decembrie, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă. Alegerea ei este simbolică, pentru că Mihaela este membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

După vaccinare, Mihaelei Anghel i s-a eliberat și adeverinț de vaccinare, care a fost publicată pe pagina oficială de Facebook a campaniei "Ro Vaccinare". Adeverința conține date despre pacient, date despre centrul de vaccinare, informații despre vaccin, producător, lotul din care face parte, data expirării și data vaccinării.

adeverinta-vaccinare.jpg

Așa arată adeverința de vaccinare pe care a primit-o primul român vaccinat
Foto: Facebook/ Ro Vaccinare

"Fiecare persoană imunizată cu serul anti-Covid-19 va primi o adeverinţă de vaccinare", a spus medicul Valeriu Gheorghiţă, în timpul unei întâlniri cu jurnaliştii, potrivit Mediafax. ”Va fi un document medico-legal care va conţine data vaccinării, tipul vaccinului, seria şi lotul. Adeverinţa de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română şi engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieşire din spital”, a explicat col dr. Valeriu Gheorghiţă, șeful Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea.

Citește și:

VIDEO Moment istoric! A început campania de vaccinare anti-COVID. Primul român vaccinat este o femeie

Primele declarații ale asistentei vaccinate: "Este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut până acum"

 

 
 
Loading...