Cum a arătat litoralul românesc în primul weekend de libertate. Situația pe stațiuni

Ultima actualizare:

    O dimineață din acest weekend, în Vama Vechefoto: Facebook/Mihaela Năstase
O dimineață din acest weekend, în Vama Vechefoto: Facebook/Mihaela Năstase

Prima mini-vacanță, primul weekend în care plajele au fost deschise oficial a adunat pe litoralul românesc zeci de mii de turiști. Totuși, nu a fost aglomerația la care ne așteptam. Lucian Mîndruță s-a numărat printre turiștii care au ales să petreacă Rusaliile la malul mării și a făcut un inventar al plajelor. „Mă așteptam ca după toate restricțiile, primul weekend cu terase și hoteluri deschise să fie full. Un fel de 1 Mai amânat”, a spus jurnalistul. Situația nu a arătat chiar așa. Numărul de turiști a fost la jumătate față de anii trecuți. Doar Vama Veche a rămas animată.

Lucian Mîndruță a fost cu soția pe litoral
Lucian Mîndruță a fost cu soția pe litoral

Neptun. Este cea mai slab populată stațiune. „Hotelul Amfiteatru e în șantier, nu se mai poate nici măcar să te plimbi pe lângă hotel. Se muncește serios, dar nu cred că vor termina în vara asta. Sunt 2-3 hoteluri mai bune cu parcări pline, în rest, multe nici măcar nu sunt deschise”, povestește Lucian Mîndruță.

Cap Aurora. Sunt deschise câteva terase din fața hotelurilor, umplute doar la jumătate din capacitate.

Venus. Maximum 30% din parcări pline, deci mult sub capacitate. Nici jumătate din terase nu erau deschise. „Duminică seara mai rămăseseră 2-3 pe stațiune. Și să vrei nu mai aveai unde să ieși. E adevărat că și vremea a devenit cam rece și cețoasă de duminică de la prânz”.

2 Mai. Nici jumătate populat. Doar câteva terase și 1-2 supermarketuri deschise.

Vama Veche. Toate terasele deschise, toate barurile și cluburile full. Dar pline, cu lume pe plajă, mai ales sâmbătă. Oleacă mai puțină lume duminică. „Doar aici a fost fidelitate, doar aici s-au strâns oamenii să-și sărbătorească fiecare mică ieșire din carapace. Am fost două nopți în Vamă și mi-a plăcut atmosfera”, mai spune jurnalistul.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net