Cum au picat în plasă traficanţii drogurilor de 600.000.000 €

Ultima actualizare:

    Captura de cocaină  a fost adusă, vineri,  pentru expertizare  la sediul DIICOT din CapitalăFoto: Inguam
Captura de cocaină a fost adusă, vineri, pentru expertizare la sediul DIICOT din CapitalăFoto: Inguam

Viaţa bate filmul! Acest lucru se adevereşte încă o dată în cazul celei mai mari capturi de cocaină descoperită în România: 2,5 tone în valoare de peste 625 de milioane de euro. Anchetatorii spun că poliţişti români s-au infiltrat printre traficanţi şi chiar au primit bani de la aceştia pentru serviciile lor.

Timp de şase luni s-au desfăşurat investigaţiile poliţiştilor şi procurorilor DIICOT, sprijiniţi de ofiţeri din cadrul DEA (SUA) şi Guardia Civil (Spania). Şi, într-un final, au reuşit să oprească punerea pe piaţă a 2,5 tone de cocaină, în valoare de peste 625 de milioane de euro. Anchetatorii arată că trei investigatori sub acoperire ai DIICOT şi trei colaboratori s-au infiltrat printre traficanţii de droguri. Ei au primit inclusiv bani de la membrii reţelei pentru serviciile lor. E vorba de sume care totalizează peste 285.000 de dolari, potrivit anchetatorilor, bani care au fost predaţi de poliţişti procurorului de caz, scrie News.ro. 

Suspecţii care au fost arestaţi în România făceau parte din echipa de extracţie. Unul dintre investigatorii sub acoperire a consemnat în procesul verbal că membrii grupării i-au trasat ca sarcină să se întâlnească la Hotelul Ibis de lângă Gara de Nord cu un bărbat pentru a stabili felul în care urmau să fie scoase drogurile dintre pereţii metalici ai containerelor venite din Columbia în Portul Constanţa. Bărbatul, care s-a prezentat a fi rus, este, în realitate, lituanian şi se numeşte Mikailionis Nerijus. Containerele au fost duse la un depozit din Eforie Sud, unde drogurile erau scoase din pereţii metalici, moment în care traficanţii au şi fost prinşi.

Pentru extragerea  drogurilor, traficanții  au închiriat un depozit  în localitatea Eforie Sud
Pentru extragerea drogurilor, traficanții au închiriat un depozit în localitatea Eforie Sud

Anchetatorii au  montat camere video chiar în interior. În 29  iunie, ofițerii DIICOT i-au prins în flagrant pe traficanți
Anchetatorii au montat camere video chiar în interior. În 29 iunie, ofițerii DIICOT i-au prins în flagrant pe traficanți

Aceştia, un olandezo-spaniol de origine marocană, un columbian şi patru lituanieni, au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat pentru trafic internaţional de droguri de mare risc. În perioada aprilie-iunie 2016, ei au introdus în România, prin Portul Constanţa, 2.500 kg de cocaină. Drogurile erau ascunse în pereţii unor containere în care se aflau banane de provenienţă columbiană. În 29 iunie, patru dintre traficanţi au fost arestaţi în România, iar unul în Spania.

Prins fiindcă fura curent electric pentru plantaţia de canabis

Aici cultiva Ciolac plantele din care se prepară droguri
Aici cultiva Ciolac plantele din care se prepară droguri

S-a zgârcit la plata electricităţii şi a fost săltat de anchetatori! Magistrații l-au condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pe Dan Ciolac, un cetățean moldovean stabilit în Valea Jiului. De câțiva ani, el avea grijă de trei plantații de canabis pe aproape 1.000 de metri pătrați, într-un sat izolat în munţi, Dealul Babii (Hunedoara). Ciolac urma să se extindă cu o altă cultură de canabis, creată în podul casei. Moldoveanul a preferat să se racordeze însă ilegal la rețeaua de curent. Astfel, în 2015, atât angajații Enel, cât și anchetatorii de la Crimă Organizată i-au bătut la poartă și i-au descoperit ferma de „scaieți”, așa cum îi spuneau vecinii. Pe lângă pedeapsa de trei ani și jumătate de închisoare, Ciolac e obligat să achite și o factură de peste 150.000 de lei la Enel, pentru consumul de electricitate pe ultimii patru ani. 

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net