Cum au reacţionat partidele la decizia lui Florin Cîţu: «O golănie şi o bătaie de joc»

Ultima actualizare:

    Florin Cîţu  a declanşat  un adevărat  tsunami politic
Florin Cîţu a declanşat un adevărat tsunami politic

Lovitură de teatru cu jumătate de oră înainte de votul pentru alegerea premierului Florin Cîţu. Acesta deşi era sigur de numire a depus mandatul la Palatul Cotroceni. La unison, întreaga clasă politică a atacat gestul, considerat o urmare a deciziei CCR de a înmormânta alegerile anticipate. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a acceptat imediat decizia.

Gestul lui Cîţu a venit la doar câteva ore după ce CCR a îngropat definitiv ordonanţa de urgenţă privind alegerile anticipate şi a anunţat că acestea nu pot fi organizate concomitent cu alegerile locale. ”Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. Sunt un om de partid şi înţeleg să fiu alături de partid şi de preşedintele lui în momentele dificile. Cred cu tărie că pentru avea succes, în alegerile care vin, preşedintele partidului trebuie să fie şi prim-ministru”, şi-a explicat gestul Cîţu pe o reţea de socializare. Liderii principalelor partide politice reprezentate în Parlament au reacţionat vehement.

Deşi Parlamentul  s-a reunit în şedinţă  comună, n-a mai  avut ce să voteze
Deşi Parlamentul s-a reunit în şedinţă comună, n-a mai avut ce să voteze

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PNL Ludovic Orban „acţionează iresponsabil”, el calificând situaţia creată drept „o golănie şi o bătaie de joc”.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că gestul lui Cîţu este cea mai bună veste pentru România, care răsuflă uşurată. Potrivit news.ro, Ciolacu a precizat că i-a anunţat ”clar” pe membrii Biroului Permanent Reunit să nu părăsească localitatea şi deputaţii şi senatorii să fie gata să lucreze sâmbătă şi duminică, astfel încât luni să se poată merge în Parlament pentru un vot de învestitură. El a spus că va avea o discuţie în interiorul PSD ”sau cu eventual alţi parteneri politici reprezentanţi în Parlamentul României”.

USR a transmis că este ”dovada că tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni a fost o şaradă”. Liderul USR, Dan Barna, a afirmat că este ”un moment de iresponsabilitate”.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, consideră că PNL s-a ”descalificat” şi susţine că liberalii nu pot să facă o propunere de premier, după ce au făcut două propuneri „în bătaie de joc”. El spune că celelalte partide, cu excepţia PNL, ar trebui să propună şi să voteze un premier şi guvernul acestuia.  

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net