Pe rețelele de socializare au ajuns din nou virale imagini în care jandarmii români intervin agresiv, de data aceasta la metrou, fiind nevoiți să „potolească” niște suporteri a două echipe rivale de fotbal. După ce clipurile video, cu un puternic impact emoțional, au ajuns și în atenția media, Jandarmeria a oferit explicațiile de rigoare, prin intermediul unui comunicat de presă.


Jandarmii au fost nevoiţi să intervină în forță pentru a extrage suporterii din garnitura de metrou aflată în staţia Ştefan cel Mare, pentru a proteja ceilalţi călători, a explicat, vineri, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, într-o declaraţie de presă. 

„Din informaţiile deţinute rezultă faptul că o parte a suporterilor echipelor Steaua şi Dinamo intenţionau să se agreseze reciproc. (...) Având în vedere intenţiile pe care le cunoşteam din partea acestora, colegii mei au luat măsuri de prevenire şi escaladare a unor conflicte”, a explicat Enache.

Jandarmeria oferă explicații după filmulețele violente apărute în spațiul media

El a adăugat că grupul iniţial de suporteri stelişti a refuzat să respecte indicaţiile forţelor de ordine, au încercat să treacă prin dispozitivul de jandarmi şi să intre în conflict cu ceilalţi suporteri. Forţele de ordine s-au opus, iar o parte din grupul de 100 de suporteri stelişti s-a refugiat în zona metroului.

„Jandarmii aflaţi în dispozitiv au încercat să meargă după ei, ştiind foarte bine că de fiecare dată când ajung în mijloacele de transport în comun există tot felul de probleme.

Tocmai pentru a preveni aceste probleme, jandarmii au pătruns în zona staţiei de metrou şi au însoţit grupul de suporteri care s-au refugiat acolo, grupul de suporteri care era foarte agresiv s-a refugiat în garnitura de metrou staţionată.

Jandarmii au cerut acestora să părăsească garnitura de metrou întrucât au creat panică printre călătorii prezenţi la acea oră, moment în care doi jandarmi au fost agresaţi, traşi în interiorul metroului de către aceste persoane", a mai spus Enache.

Mai mulți suporteri au fost conduşi la secţia de poliţie

„Jandarmii au extras persoanele violente din acea zonă, s-a luat măsura imobilizării rapidă a acestora. Întrucât existau informaţii că au asupra lor obiecte contondente, arme albe, ne-am dorit ca intervenţia să fie fermă, rapidă şi cu maximă eficienţă pentru a proteja ceilalţi călători", a afirmat Enache.

„Cu ocazia controlului corporal executat asupra acestora au gasite obiecte contondente, arme albe si mijloace pirotehnice pe care intentionau sa le foloseasca in actiunea din spatiul public. Ulterior au fost conduse la politie un numar de 30 de persoane”, se mai arată în comunicat.

Aproximativ 30 de suporteri stelişti au fost conduşi la secţia de poliţie, vineri, în vederea luării măsurilor legale, după ce au lovit doi jandarmi care interveniseră într-un conflict al acestora cu suporteri dinamovişti, cu ocazia partidei de fotbal dintre echipele FC Dinamo şi CSA Steaua.

În jurul orelor 15,00, în proximitatea Stadionului ''Ştefan cel Mare'', s-au adunat două grupuri, de aproximativ 60 de suporteri dinamovişti şi circa 100 de suporteri stelişti. În momentul în care jandarmii au încercat separarea celor două grupuri şi dispersarea lor, suporterii au intrat în conflict cu forţele de ordine, informează Jandarmeria Capitalei.

 

 

 
 
Loading...